Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 602 / 0
gała nie jest typowym deliriantem i typowe działanie antycholinergiczne ujawnia się przy wyższych ilościach,przy 2 orzechach takie działanie jest bardzo słabe,prawie nie wyczuwalne a jest to raczej fajna niby mj fazka,2 orzechy to dobra ilość.Również nie mam problemów z pogryzieniem orzechów i połknięciem i tak jest o wiele mniej męczarni i roboty niż przy mieleniu ich i piciu.Miłej fazki! :)
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1982 / 209 / 0
Tak sobie czytam ten temat, i wspominam sobie, że w w sumie nawet nie taka zła ta gałka była. Może i bym powtórzył, ale z tego względu, że biorę neuroleptyki to sobie odpuszczę, bo raczej nie zadziała.
Take DXM and Be Happy
  • 1768 / 599 / 0
Minęło już jakieś pięć godzin, jest coś w rodzaju jednego piwa lub słabiej, bardzo subtelne uczucie, prawdopodobnie to tylko zmienione ciśnienie krwi. Mentalnych efektów zero, wizualnych też. Myślałem, że się dopiero rozkręca, ale utrzymuje się na tym poziomie już od godziny.
  • 2532 / 602 / 0
Może się jeszcze rozkręci
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1768 / 599 / 0
Właściwie to jest coś jeszcze, tylko potrzebowałem towarzystwa, żeby to zauważyć. Podobno sprawiam wrażenie, jakby męczyło mnie mówienie i ubyłoby mi 50IQ.

Podsumowując po 6.5h - dwa orzechy nie są jakieś przesadnie nieprzyjemne, ale przy tak małej dawce przeważają uboki. Podejrzewam, że przy większych dawkach stosunek ten byłby jeszcze gorszy. Domyślam się dlaczego i w jaki sposób może się to niektórym podobać, ale osobiście nie mam zamiaru tego powtórzyć i oceniam na minus.

Jak to się łączy z kodeiną? Mało widzę informacji o tym miksie. Próbował ktoś? Niewielkie dawki typu 2 orzechy + 240mg
  • 2532 / 602 / 0
To nie wiem czemu tak,może na każdego działa inaczej bo dla mnie gałka jest zajebista i mam dużo zajebistych efektów.
  • 31 / 1 / 0
Ja nie polecam substancji - bardzo nieprzyjemne efekty uboczne a efekty narkotyczne znikome. Mimo że jest tak dostępna to podpobno nie dobrze na zdrowie.
  • 2532 / 602 / 0
Z tego co widzę to po prostu Gałka muszkatołowa działa bardzo różnie na różnych ludzi, niektórym bardzo pasuje a u innych przeważają negatywne efekty, więc po prostu jak ktoś chce to niech zaryzykuje i sprawdzi do której grupy należy.
  • 505 / 91 / 0
Dokładnie tak jak piszesz.
Używałem gałki, mam jej zapas na kilkanaście tripów ale zostawiam ja w spokoju
Faza fajna, troche nie przyjemna chwilami ale nie jest taka zła. Spotkałem gorsze rzeczy, proszki zwane dopalaczami działają lub nawet nie działają a skutki uboczne są dużo gorsze ( nie wszystkie )
Mikrodawkowanie psuje flaki w dłuższej perspektywie
Większe dawki dają fazę i masę Uboków lekkich lub nie
Wybór indywidualny
  • 779 / 180 / 0
Chetnie powrocilbym do galki, dawno temu jadlem ostatni raz ale kurde nie ma szans jej zjesc ze wzgledu na smak, nie wazne czy przegryzam cale orzeczy, czy starte na tarce wrzucone do jogurtu po prostu nie przelkne ze wzgledu na odruch wymiotny. Jest na tyle silny ze nie da sie o nim zapomniec i po prostu jesc dalej mimo odruchow bo dojdzie do rzygania. A dodam ze nie dziala na mnie jesli wrzuce do kapsulek, sam nie wiem czemu. Jedyna opcja w ktorej dziala to zjedzenie wlasnie albo w jogurcie albo rozgryzajac orzechy ale na to nie ma juz szans. A na poczatku pamietam ze wrzucalem do ust po drodze ze sklepu 4 orzechy i mielilem przez jakies kilka minut zapijajac pepsi i nawet nie byl zly ten smak. Teraz nie ma szans zjesc tak nawet jednego orzecha a tak jak mowie metoda na wrzucenie do jogurtu lub do wody czy soku nie przejdzie a w kapsulkach ni chuja nie dziala nic sam nie wiem czemu. I zeby nie bylo, sposob z kapsulkami sprawdzalem kilka razy wiec nie mozliwe ze to przypadek. Co innego zjedzona normalnie nie w kapsulkach, wtedy klepie niezle.

Ma ktos jakies sposoby na to jak ta galke spozyc bez odczuwania jej smaku ? Kapsulki z wyzej wymienionej przyczyny odpadaja, tak samo te z jogurtem sokiem czy woda. Glupie chyba pytanie bo poza kapsulkami nie ma zadnego innego sposobu zeby totalnie nie czuc smaku. Jogurt jest najbardziej znosny ale i tak wystarczy mi odrobina tego posmaku i odruch wymiotny lub rzyganie gwarantowane :/ Nie ukrywam chcialbym znowu sobie potripowac 2 dni za kilka zloty bedac w stanie bedac w stanie mocnego al'a upizgania.
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.