Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam Panowie. Jak byście zorganizowali wysyłkę ciasteczka do pl? Paczkomat? Co z meilem itd?
  • 353 / 104 / 2
@AnnaS
Dzięki za info. Mogę wiedzieć w którym roku to było? Bo może coś się zmieniło
  • 2992 / 1644 / 35
W trakcie pandemii
Uwaga! Użytkownik AnnaS jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 32 / 0
Orientuje się ktoś czy listowne przesyłki polecone zza granicy zatrzymane przez UC mają na stronie śledzenia widoczny taki status? Jak przesyłka jest oznaczona jako "w transporcie" to chyba wszystko ok ?
  • 353 / 104 / 2
@Bingb0ng
U mnie zawiesiło się na "Obsługa celna". I pare dni pozniej dostałem pismo że zatrzymane i po paczkę przyjedzie śmieciarka
  • 768 / 105 / 0
Przesyłki są zabronione...
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 2 / 0
Co mi grozi w przypadku wpadki z zamawianiem cukierków rpw do paczkomatu (z ogloszenia w normalnym necie)? mam zero street smarts, zespól aspergera i talent do wzbudzania niecheci do mojej osoby. zamawiam na moje prawdziwe dane. facet wysyla blistry zawiniete po prostu w folie babelkowa (w kopercie). W co najlepiej wlozyc blister zeby przy jakims skanie nie wzbudzal podejrzen? do paczkomatu musi byc email i telefon prawdziwy, moje imie i nazwisko moga byc inne? ktos mi mowil zeby podawac prawdziwe bo fake'owe wzbudzaja podejrzenia w razie przypalu .place za pobraniem blikiem. Czy zamawianie 2-3 paczek w miesiacu od tego samego nadawcy na kwoty 200-1000 zl jest very sus? l
Idzie utrzymac status o niekaralnosci?Jak ktos do tej pory byl porzadnym obywatelem i ogarnie przyzwoitego adwokata to sa szanse na umorzenie?
nie wiem dlaczego tak ryzykuje chyba jestem uzalezniona od ryzyka zrujnowania sb zycia.
  • 9 / 1 / 0
Czy NB-DMT podlega pod prawo analogowe? Jeśli nie, to nie powinno być raczej problemów, prawda? Co najgorsze mogłoby się stać gdyby taka paczka została skontrolowana?
  • 16 / 2 / 0
z powodu desperacji 3 razy zamowilam blister oxy ze strony o24 podajac prawdziwe dane do paczkomatu bo widac dragi mi rzeczywiscie zrobily dziury w mozgu. teraz facet od ktorego zamawialam nie odpisuje. czy moge zalozyc ze go zlapali? czy ludzic sie ze zwina interes? Czego teraz moge sie spodziewac? wjazdu policji o 6 rano? co mowic w razie przesluchania? niech ktos mi powie ze bedzie dobrze....
  • 4 / / 0
Witam, czy w przesyłkach na paczkomat podajecie swój numer czy jakiś losowy ? Co w przypadku jeśli poda się jakiś losowy numer i ten numer będzie używany przez jakąś osobę?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.