Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam Panowie. Jak byście zorganizowali wysyłkę ciasteczka do pl? Paczkomat? Co z meilem itd?
  • 378 / 112 / 2
@AnnaS
Dzięki za info. Mogę wiedzieć w którym roku to było? Bo może coś się zmieniło
  • 2990 / 1648 / 35
W trakcie pandemii
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 33 / 0
Orientuje się ktoś czy listowne przesyłki polecone zza granicy zatrzymane przez UC mają na stronie śledzenia widoczny taki status? Jak przesyłka jest oznaczona jako "w transporcie" to chyba wszystko ok ?
  • 378 / 112 / 2
@Bingb0ng
U mnie zawiesiło się na "Obsługa celna". I pare dni pozniej dostałem pismo że zatrzymane i po paczkę przyjedzie śmieciarka
  • 768 / 105 / 0
Przesyłki są zabronione...
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 2 / 0
Co mi grozi w przypadku wpadki z zamawianiem cukierków rpw do paczkomatu (z ogloszenia w normalnym necie)? mam zero street smarts, zespól aspergera i talent do wzbudzania niecheci do mojej osoby. zamawiam na moje prawdziwe dane. facet wysyla blistry zawiniete po prostu w folie babelkowa (w kopercie). W co najlepiej wlozyc blister zeby przy jakims skanie nie wzbudzal podejrzen? do paczkomatu musi byc email i telefon prawdziwy, moje imie i nazwisko moga byc inne? ktos mi mowil zeby podawac prawdziwe bo fake'owe wzbudzaja podejrzenia w razie przypalu .place za pobraniem blikiem. Czy zamawianie 2-3 paczek w miesiacu od tego samego nadawcy na kwoty 200-1000 zl jest very sus? l
Idzie utrzymac status o niekaralnosci?Jak ktos do tej pory byl porzadnym obywatelem i ogarnie przyzwoitego adwokata to sa szanse na umorzenie?
nie wiem dlaczego tak ryzykuje chyba jestem uzalezniona od ryzyka zrujnowania sb zycia.
  • 9 / 1 / 0
Czy NB-DMT podlega pod prawo analogowe? Jeśli nie, to nie powinno być raczej problemów, prawda? Co najgorsze mogłoby się stać gdyby taka paczka została skontrolowana?
  • 16 / 2 / 0
z powodu desperacji 3 razy zamowilam blister oxy ze strony o24 podajac prawdziwe dane do paczkomatu bo widac dragi mi rzeczywiscie zrobily dziury w mozgu. teraz facet od ktorego zamawialam nie odpisuje. czy moge zalozyc ze go zlapali? czy ludzic sie ze zwina interes? Czego teraz moge sie spodziewac? wjazdu policji o 6 rano? co mowic w razie przesluchania? niech ktos mi powie ze bedzie dobrze....
  • 4 / / 0
Witam, czy w przesyłkach na paczkomat podajecie swój numer czy jakiś losowy ? Co w przypadku jeśli poda się jakiś losowy numer i ten numer będzie używany przez jakąś osobę?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.