Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 642 / 156 / 0
Ketony insulinowka to kiepski pomysł, przede wszystkim z uwagi na stężenie.
  • 2 / / 0
Mam problem, to nie jest normalne pytanie. Jestem narkomanem od 15 lat w ciągu nie licząc odwyków brałem wszystko i znam ryzyko jak mało kto ale głównie byłem wjebany w opiaty których nie ruszam od paru lat, niestety został mi fetysz igieł i poprostu walenie w nos lub palenie jest nie dla mnie, od razu rzygam i mam zjebe po chwili.
Dość już o mnie, mam sytuacje w której znajomi nabili mi wysokiej jakości a - pvp nie wiedząc że nie palę, po lekkim podgrzaniu tematu i przemycia lufki wodą mam lekko brązowy rozstwor mimo że temat był przezroczysty jak kryształowa popielniczka twojej babci, czy mogę dostać pirogena lub coś gorszego strzelając iv ten przypalony roztwór? Filtrowałem już z 3 razy tą wodę
  • 74 / 5 / 0
Siema 10 dni temu podałem metę domięśniowo i od tego czasu bardzo boli mnie udo,ledwo co chodzę,ból się zmniejsza ale wolno,czym to smarować?diklofenak ok?
  • 2 / / 0
@WithoutSoul
Jak brak większego obrzęku to diklo plus jeśli masz jeszcze zaczerwienie/ślad po iniekcji to możesz aloesem traktować.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.