Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Absurdalna strata czasu, pieniędzy, energii i życia ogółem na coś tak trywialnego jak durny kubek kawy.
17 października 2024forum pisze: @PsychoDMT
Absurdalna strata czasu, pieniędzy, energii i życia ogółem na coś tak trywialnego jak durny kubek kawy.
17 października 2024forum pisze: @PsychoDMT
Zajawka, hobby, małe przyjemości. Mówi ci to coś? Ogólnie lubię gastronomiczne tematy, nowe przepisy, drinki drineczki i siedzenie przy garach. A kawa jest w sumie częścią tego szerszego hobby. Czy to strata czasu? Pewnie tak. Przecież równie dobrze można codziennie żreć dokładnie to samo byleby makro się jakoś w miarę zgadzało żeby oszczędzić czas w kuchni, zamiast kawy łykać tabsy z kofeiną i tak dalej i tak dalej. Ale jaka w tym przyjemność?
A co do czasu to aeropress jest porównywalny do innych metod, pewnie nawet nieco szybszy niż kawiarka czy fusiara. Rozpuszczalki nie liczę bo to nie kawa. Jedynie przy ekspresie kolbowym można się bawić godzinami.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).