Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Absurdalna strata czasu, pieniędzy, energii i życia ogółem na coś tak trywialnego jak durny kubek kawy.
17 października 2024forum pisze: @PsychoDMT
Absurdalna strata czasu, pieniędzy, energii i życia ogółem na coś tak trywialnego jak durny kubek kawy.
one by one we will take you
17 października 2024forum pisze: @PsychoDMT
Zajawka, hobby, małe przyjemości. Mówi ci to coś? Ogólnie lubię gastronomiczne tematy, nowe przepisy, drinki drineczki i siedzenie przy garach. A kawa jest w sumie częścią tego szerszego hobby. Czy to strata czasu? Pewnie tak. Przecież równie dobrze można codziennie żreć dokładnie to samo byleby makro się jakoś w miarę zgadzało żeby oszczędzić czas w kuchni, zamiast kawy łykać tabsy z kofeiną i tak dalej i tak dalej. Ale jaka w tym przyjemność?
A co do czasu to aeropress jest porównywalny do innych metod, pewnie nawet nieco szybszy niż kawiarka czy fusiara. Rozpuszczalki nie liczę bo to nie kawa. Jedynie przy ekspresie kolbowym można się bawić godzinami.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?