Ja za to z innej beczki zapytam.
Czy ktoś może obiektywnie ocenić wypisany na papierze objaw uboczny w postaci wypadania włosów?
Jako że łysieje stosuje finasteryd+minoksidil i trochę niepokojąca jest myśl że miałyby mi kudły lecieć kiedy je dosłownie sieje.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
27 grudnia 2021pomasujplecki pisze: Pomocna rada jest taka żeby nigdy nie przekraczać dawki 20-30mg bo potem zaczyna się euforia i można dwie doby spędzić na wpierdalaniu dwóch opakowań nawet donosowo. Lepiej go wykorzystać praktycznie i to najlepsze zastosowanie.
Ja za to z innej beczki zapytam.
Czy ktoś może obiektywnie ocenić wypisany na papierze objaw uboczny w postaci wypadania włosów?
Jako że łysieje stosuje finasteryd+minoksidil i trochę niepokojąca jest myśl że miałyby mi kudły lecieć kiedy je dosłownie sieje.
Na mnie sniffy dzialaja fatalnie daja tylko niedojebanie mozgowe co fo wypadania wlosow to mam wrazenie ze po ponad roku stosowania z malymi przerwami medikinetu cr i ir zrobily mi sie trochę zakola ale moze to juz wiek 24 lata
scalono - WRB
27 grudnia 2021SirSigil pisze: Jesli ktos sniffuje to bardzo, ale to bardzo polecam 10 min po wciagnieciu zaaplikowanie sobie donosowo sporego szczura tabaki. Znacząco intensyfikuje euforie. Skurwysynstwo bardzo mocno mnie uzalezniło, po koksie nie czulem nigdy takiego zniewolenia i parcia na wiecej. Nie potrafie sie opanować.... Jakies pomocne rady? :D
27 grudnia 2021pomasujplecki pisze: Pomocna rada jest taka żeby nigdy nie przekraczać dawki 20-30mg bo potem zaczyna się euforia i można dwie doby spędzić na wpierdalaniu dwóch opakowań nawet donosowo. Lepiej go wykorzystać praktycznie i to najlepsze zastosowanie.
Szkoda tylko, że przez ten czas będę dosyć bierny umysłowo i troszkę szkoda mi czasu na to.
kofeina nie pomaga w żadnej dawce, z resztą przed braniem MPH też nie pomagała na dłużej niż ~15min.
Nie ma alternatywy, mam tylko parę tabletek Bupropionu ale on na tyle mocno obniża mi nastrój, że tracę ochotę na cokolwiek, a fizyczne pobudzenie mi nie potrzebne.
Pozostaje "detox" i cierpliwość ;)
Nie wiem na następnej wizycie u psycha na co się zgodzić, czy dalej 2x20mg IR czy przerzutka na CR 40/54mg... ?
Nigdy nie reagowałem zbyt dobrze na wersje powolnie uwalniane, nie wiem czy ma to sens skoro się przyzwyczaiłem do IR.
Tym ćpaniem stałem się tak głupi w zapamiętywaniu że muszę jakoś zrobić te drugie studia.
Wiem że badanie nie są jednoznaczne ale jak wygląda wasze doświadczenie po odstawieniu środka po dłuższym stosowaniu?
27 grudnia 2021zaqzax pisze:Dzięki, od wczoraj nie biore bo to nie ma sensu. Robię tydzień przerwy (a ostatnio po 5 dniach była duża poprawa).27 grudnia 2021pomasujplecki pisze: Pomocna rada jest taka żeby nigdy nie przekraczać dawki 20-30mg bo potem zaczyna się euforia i można dwie doby spędzić na wpierdalaniu dwóch opakowań nawet donosowo. Lepiej go wykorzystać praktycznie i to najlepsze zastosowanie.
Szkoda tylko, że przez ten czas będę dosyć bierny umysłowo i troszkę szkoda mi czasu na to.
kofeina nie pomaga w żadnej dawce, z resztą przed braniem MPH też nie pomagała na dłużej niż ~15min.
Nie ma alternatywy, mam tylko parę tabletek Bupropionu ale on na tyle mocno obniża mi nastrój, że tracę ochotę na cokolwiek, a fizyczne pobudzenie mi nie potrzebne.
Pozostaje "detox" i cierpliwość ;)
Nie wiem na następnej wizycie u psycha na co się zgodzić, czy dalej 2x20mg IR czy przerzutka na CR 40/54mg... ?
Nigdy nie reagowałem zbyt dobrze na wersje powolnie uwalniane, nie wiem czy ma to sens skoro się przyzwyczaiłem do IR.
Jezeli madrze korzysta sie z metylofenidatu to u mnie przynajmniej tolerka rośnie powoli za to szybko spada co jest duzym plusem tej substancji minusem jest to ze jest kapryśny i nieobliczalny
Alternatywe masz w postaci aderallu ipph 4f-MPH czy 2fa
Ja mam tak samo tzn. na poczatku bralem cr przez kilka miesiecy ale potem zaczely sie nagle spadki dzialania mam na mysli ze cr dzialal i nagle nie dosc ze po krotkim czasie przestawal dzialac to powodowal ogromne doly rozdraznienie wrecz lekkie stany psychotyczne ktore utrzymywaly sie kilka h paradoksalnie wersja ir jest stabilniejsza
Mozesz też spróbować z concerta
scalono - WRB
27 grudnia 2021pomasujplecki pisze: Cholera dalej mnie zaczął nurtować temat czy stosowanie dawek leczniczych 20mg do tej nauki może spowodować gorsze funkcjonowanie funkcji poznawczych po pół roku?
Tym ćpaniem stałem się tak głupi w zapamiętywaniu że muszę jakoś zrobić te drugie studia.
Wiem że badanie nie są jednoznaczne ale jak wygląda wasze doświadczenie po odstawieniu środka po dłuższym stosowaniu?
Gdzieś chyba jest nawet jakieś badanie ze metylofenidat nasila neurogeneze mozgu a o up i down regilacji nie musze chyba wspominac
tak jak speeda przepijesz i sie niczego nie boisz bo wiesz ze nic nie bedzie, ale co by nie bylo to lek. To bedzie moj drugi raz z metylo.
Ogolnie ja nie czuje zbyt duzej roznicy jakbym pil bez metylofenidatu tyle ze szybciej sie najebie xd
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/betel-c0faedab2ce4409c9a96a39b09b1561b.jpg)
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat
Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marijuana-smoking_0.jpg)
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cocaine-rotting-hides.ee7f25.jpg)
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!
Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.