Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam!
wiem że jest podobny temat o mozliwości zarzucania MDMA a antybiotyku jednak nie znalazłem w temacie czy akurat ten antybiotyk czyli klindamycyna a dokładniej lek Clindamycin-MIP 600 w połączeniu z tabletką esctasy narobi kuku czy względnie będzie wszystko pod kontrolą?
  • 24 / 1 / 0
Oprócz tego, że MDMA Ci zgorszy wchłanianie antybiotyku skoro już sama kofeina to robi to nie powinny zajść jakieś negatywne interakcje, ale skoro się leczysz i jesteś na antybiotyku to nie lepiej skończyć kurację i na spokojnie wziąć później? ;D rozumiem parcie, ale no ten tydzień lub 2 się powstrzymać to chyba nie tragedia
  • 1 / / 0
orientuje się ktoś jakie są mniej więcej stężenia MDMA w XTC ? czy 100mg w krysztale a w pigule jakoś innaczej zadziała ?
  • 1066 / 158 / 0
Siema

Jadł ktoś z was kwadratowego dropsa z przedziałką z tyłu,

Kolor szary, z przodu napis dużymi literami GOLD RUSH

Na odwrocie przedziałek na pół plus dwa napisy
Wyglada ładnie, dobrze zbite a jednocześnie kruche, pachnie delikatnie anyżem w smaku w ciul gorzkie.

Ciekawe czy to MDMA mdxx albo badzieiwe
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 4 / / 0
Hej wszystkim. Chciałbym pierwszy raz spróbować MDMA, natomiast do wszystkich używek podchodzę dość ostrożnie. I tutaj moje pytanie. Jak dużą różnicę robi Wam klimat i nastawienie psychiczne? Unikać przy gorszym nastroju? Chillowa atmosfera z dobrym samopoczuciem dużo Wam zmienia? Wiem że pytanie dość subiektywne, natomiast w moim wypadku to ma być bardziej zabawa na próbę z jak z innymi rzeczami, nacieszenie się efektem.
  • 494 / 134 / 0
@arianonzo Nie jest to typowy psychodelik, przy których s&s to kluczowa sprawa, emkową euforię, miłość i plusz poczujesz tak czy inaczej - pytanie tylko, jaki jest sens brania euforyków przy gorszym nastroju. Działanie substancji zacznie się kończyć, Twój dół sprzed konsumpcji wróci razem z akompaniamentem zjazdu, i to prawdopodobnie potężnego, jeżeli coś ogólnie w Twoim życiu jest nie tak i przez to Twoje samopoczucie na co dzień jest kiepskie. W ogóle ze wszystkimi dragami jest tak, że ich branie ma sens tylko wtedy, jeśli na co dzień wszystko jest z nami okej - inaczej to autostrada do wjebania się.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 4 / / 0
Wielkie dzięki za sensowną odpowiedź.
  • 41 / 4 / 0
29 kwietnia 2022ImGoingHighIn505 pisze:
@arianonzo Nie jest to typowy psychodelik, przy których s&s to kluczowa sprawa, emkową euforię, miłość i plusz poczujesz tak czy inaczej - pytanie tylko, jaki jest sens brania euforyków przy gorszym nastroju. Działanie substancji zacznie się kończyć, Twój dół sprzed konsumpcji wróci razem z akompaniamentem zjazdu, i to prawdopodobnie potężnego, jeżeli coś ogólnie w Twoim życiu jest nie tak i przez to Twoje samopoczucie na co dzień jest kiepskie. W ogóle ze wszystkimi dragami jest tak, że ich branie ma sens tylko wtedy, jeśli na co dzień wszystko jest z nami okej - inaczej to autostrada do wjebania się.
MDMA nie da się jeść codziennie więc nie da się w to wjebać w znaczeniu uzależnienia fizycznego.
możesz jedynie tego nadużywać tzn. stosować co weekend jednak nawet w takiej sytuacji przestanie to działać przy takiej częstotliwości.

swoją drogą to najlepszy partydrug
  • 494 / 134 / 0
@Kristoffer nie da się jeść codziennie? a kto Ci zabroni? ;)

rzecz jasna piszę to pół-żartem (niestety tylko pół - szkoda mi ludzi żrących to co tydzień, albo jakims cudem kompletnie nie mających pojęcia o skutkach ubocznych - codziennie, oczywiście aż do krytycznego momentu).

jak odkryłem emkę, to byłem nią zachwycony i zafascynowany (uzależniony to za duże słowo), starałem się wraz z dwoma, czasem z jednym najlepszym przyjacielem zachować resztki rozsądku i brać emkę co miesiąc (a to i tak znacznie, zdecydowanie za często) i udawało się to, raz się złamaliśmy i wzięliśmy bodajże po 3 tygodniach, a nie po miesiącu. ale ten epizod trwał krótko, bo tylko to konkretne lato. potem ta fascynacja przeszła i w jesień czy zimę wzięliśmy tylko raz, na sylwestra. nie pamiętam jak było później; w lato zachowywaliśmy się chyba tak samo, czyli po zejściu działania emki odliczanie 30 dni do następnej konsumpcji; a potem, stopniowo, ta magia gdzieś odrobinę uciekła i zdarzały się okresy np. rocznych przerw. nie mówię o uciekającej magii w sensie zrobienia kuku swoim receptorom, a raczej o tym, że wiedzieliśmy już bardzo dobrze co nas czeka, czego się spodziewać, że będzie miłość, euforia, zwierzanie się z tajemnic/najbardziej intymnych lęków, obaw, no i czasem chwila przerwy od wszystkiego, żeby poczuć, jak muzyka wręcz płynie i w nas wchodzi, każdą nutę czujemy wewnątrz, od stóp do głowy, ciary na plecach obecne cały czas, a muzyka wciąż nas przeszywa.

a jednak w pewnym momencie człowiek z tego rezygnuje - trochę świadomie, a trochę samoistnie. ot, po prostu zdajesz sobie sprawę że nie brałeś od półtora roku, i wcale Cię nie ciągnie do powtórki. dlaczego? moim skromnym zdaniem dlatego, że coraz bardziej dociera do Ciebie sztuczność tego, co dzieje się pod wpływem MDMA. że to jest pod pewnymi względami wręcz prymitywne - sztucznie indukować tego typu stan i całkowicie się zmienić na te parę godzin. ostatni raz brałem emkę bodajże na sylwestra 2019/2020, obecnie jestem na ssri, gdzie lekarz zalecił mi minimalnie dwuletnie leczenie, ale raczej nastawić się na dłużej. i absolutnie nie boli mnie brak emki - dużo bardziej cieszę się na myśl, że gdy już zakończę leczenie i będę całkowicie zdrowy, a do tego ogarnę sobie życie ze wszystkich innych stron (bo ogarnę - ja nie z tych, co którzy nie potrafią realizować narzuconych sobie celów) będę mógł całkowicie z czystym sumieniem wziąć emkę, czy to samemu czy z kimś mi bliskim, i cieszyć się tym, co udało mi się osiągnąć, a gdzie byłem kiedyś/jestem teraz :)

pisząc branie ma sens tylko wtedy, jeśli na co dzień wszystko jest z nami okej - inaczej to autostrada do wjebania się miałem na myśli narkotyki jako ogół. nie konkretnie MDMA. zresztą jest to wyraźnie zaakcentowane w tym zdaniu.

czy najlepszy partydrug? nie wiem. brałem emkę na imprezach raz albo dwa razy, i nie miało to żadnego podjazdu do sesji spędzonych z najbliższymi przyjaciółmi, a nawet czasem solo. nie rozumiem marnowania potencjału tego narkotyku na imprezki.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 41 / 4 / 0
zmierzam do tego ,ze gdyby brało się MDMA co pare dni to efekty drastycznie by się zmniejszyły i samoistnie człowiek
z braku efektów/deintensyfikacji doznań rezygnuje.

w każdym razie dzięki za podzielenie się swoją historia i życzę powrotu do zdrowia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.