Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
PCS pisze:
Tak mam, a może nie mam :/ Nie wiem jak to nazwać, po kilku godzinach od zażycia baclo robi mi się niedobrze, a na dodatek nogi mnie bolą no i jeszcze czuję się jak po wypiciu dużej ilości alko.
wbrew pozorom na bole pobaklofenowe tak samo jak na alkoholowe pomaga zwykly paracetamol
skoro jestes wrazliwy i Ci niedobrze postepuj tak samo jak z alkoholem
sledzik przed sledzik po a tak powaznie chodzi zeby nie zrec tego na pusty zoladek :)

benzowiec84
teoretycznie powinno sie udac - skoro masz juz to probuj (tylko uwazaj z dawkowaniem bo benzozercow baclo mocniej robi wg. moich doswiadczen)
  • 1384 / 14 / 0
huja się tam uda.Lorafen mocne benzo jest.Zależy jak długo już na nim jedziesz i ile mg zjadasz dziennie.Jak jesteś w ten lorafen wjebany mocno to idz do psychiatry.Jak będzie OK to Da ci benzoski lżejsze na schodzenie z dawek w domu-Ale nie chcą za bardzo tak dawać Wtedy detox w szpitalu.Bo zdechniesz.Pare dni temu wróciłem z detoxu po miesiącu hery,był tam ziom wjebany właśnie w lorafen i powiem że bym się nie zamienił z nim na skręta.Tyle że on 10-15mg/dobe wpierdalał.
Albo robisz sobie sam zejscie z dawek-i zamieniasz lorafen na lżejsze benzo-zmniejszajac dawki
  • 168 / 2 / 0
myślicie, że psychiatra pójdzie na to by wypisać to jako zastępstwo benzosów?
biorę afobam (nie codziennie, zależy od sytuacji), ale wolałbym ograniczyć by się nie wpieprzyć póki czas
  • 522 / 4 / 0
Można baclo wrzucić jak sie bierze paroxetyne?
  • 168 / 2 / 0
cóż... lekarz poszedł na to bez większych problemów
szkoda tylko, że jakoś nie jestem zbytnio zadowolony z działania baclofenu...
praktycznie brak efektu oprócz ogarniającej mnie mega senności... :/
  • 52 / 2 / 0
wieczko pisze:
cóż... lekarz poszedł na to bez większych problemów
szkoda tylko, że jakoś nie jestem zbytnio zadowolony z działania baclofenu...
praktycznie brak efektu oprócz ogarniającej mnie mega senności... :/
A jaką dawkę zażyłeś?
  • 168 / 2 / 0
różną :)

od 50 mg do 200 mg, dorzucane/niedorzucane - tak czy owak obyło się bez rewelacji
  • 11 / / 0
cpunex pisze:
Znowu wjechałem na baclofen :-) Wczorajsza noc to rzyganie. Pierwszy raz po baclo rzygalem
aby nie rzygać,przed baclo wrzuciłem 20 omeprazolu co by się nie zakwasić-wielki błąd,nie polecam żadnych inhibitorów pompy protonowej(brzuch jak bomba!!!)lepiej chyba właśnie pobudzić do wydzielania HCL za pomocą jednego dużego piwka;ponadto na mnie dawki do 120mg baclo działają wybitnie dopaminergicznie i w połączeniu z alprazolamem(2mg) dają całkiem pożądane efekty rekreacyjne %-D ,wbrew temu co piszą portale naukowe tolerancje zauważyłem dość dużą i szybko postępującą,pozdr
  • 168 / 2 / 0
dobra zmieniłem zdanie - działa jak należy
ale po ciągu (baklo + gbl ) i chwilowym odstawieniu mam dużą spastyczność mięśni, mimowolne skurcze, halucynacje, i problem z koncetracją
teraz zacząłem stopniowo wychodzić
dobrze, że mam jeszcze sporą dawkę afobamu
  • 682 / 8 / 0
z czym najlepiej miksuje sie baklo? powiem wam jak to u mnei bylo, kiedys zalatawilem sobie opakowanie, walnalem 60mg, pozniej 200mg nic nie poczulem i uznalem za syf. po wielu miesiacach przypadek sprawil ze znowu uzyskalem dostep do baklo i bylo inaczej, oczywiscie substancja nie daje euforii (przynajmniej mi) ale po jej wzieciu przez kilka dni czlowiek chodzi w baardzo podniesionym nastroju, pelen pozytyw...

jaka jest najmniejsza dawka jaka na was dzialala? :) bo ja ostatnio przyjebalem chyba z 30 tabletek 25mg w ciagu doby lol :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.