Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 365 / 103 / 0
"Dolimfatyczna" iniekcja jakbyś chciał zrobić to musiałbyś się wbic w węzły chłonne. Takie rzrczy robi się w warunkach szpitalnych w celach diagnostycznych np nowotworowych . - Limfografia tak zwana

A odpowiadając @DobryWujas doszklistkowa to dokładnie tak jak opisałeś- w gałkę oczna .
A o innych nie wspomniałam i nie rozwijałam limfografi bo założyłam, że mowa tutaj o iniekcjach ,które mozna zrobić w warunkach pozaszpitalnych .
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 1 / / 0
Siema, jakoś 2 lata waliłem po latach ale od 3 lat udaje mi się tylko podskórnie. Nie ważne czy mam stazę czy nie, nie ważne czy rozmasuję, gorąca woda nic nie robi! Za nic nie mogę znaleźć żyły i się wbić. Podskórnie cholernie boli i zostają straszne ślady. Myślałem nawet nad zakupem urządzenia typu LEDX które za pomocą jakichś diod pokazuje gdzie są żyły.
Co zrobić? Jak mogę znaleźć żyły bez kłucia się 20 razy i ostatecznie skończenia podskórnie?
  • 631 / 118 / 0
Ciężko coś doradzić, niektórzy czasem mają tak upierdliwe kable z słabą płynnością krwi że bez pomocy kogoś obok bywa naprawdę ciężko. A jak już masz kogoś kto może mógłby ci podać i banalne miejsca odpadają to polecam żeby szukał na tyłach rąk
:tabletki:
  • 58 / 5 / 0
Siemka. Czemu moje baty po założeniu stazy są tylko lekko napompowane? Nie powinny one być owiele mocniej napięte i wystające? :c
  • 631 / 118 / 0
Niektórym staza nie służy, nie widzą wiekszej różnicy. No i zależy jaka staza
  • 58 / 5 / 0
Medyczna. Taka z tym klipsem
  • 631 / 118 / 0
Niektórzy mają takie kable że i staza nie pomaga, a nie którzy tak jak np. Ja w ogóle nie potrzebują stazy. Wszystko zależy od twoich żył
  • 58 / 5 / 0
Aha no oki. Czyli mogę się pożegnać z wystającymi batami?
  • 2814 / 365 / 0
To prawda nie każdemu staza służy niektórym wrecz przeciwnie utrudnia zadanie dużo zalezy od tego w jakim stanie sa kable jak o nie dbasz i ile " grzeszków " popełniłeś czyli podając wypadłeś z żyły itp duzo czynników by wymieniać
  • 1744 / 582 / 0
Ja nigdy po kablach nie waliłem i raczej nigdy tego nie zrobię, ale mnie zawsze zastanawiało jak wy to robicie. W sensie na przykład widać żyłę, no i się wkłuwa na jakąś tam głębokość, to skąd wiadomo ile, czy się przypadkiem nie wyjdzie z drugiej strony żyły igłą, itd. Pewnie gdzieś jest to dobrze opisane i mógłbym poszukać, ale bardziej mnie ciekawią wasze historie, jak się tego uczyliście i jak wyglądał ten pierwszy raz, żeby niczego nie spierdolić, czy był strach itd.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).