Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 365 / 103 / 0
"Dolimfatyczna" iniekcja jakbyś chciał zrobić to musiałbyś się wbic w węzły chłonne. Takie rzrczy robi się w warunkach szpitalnych w celach diagnostycznych np nowotworowych . - Limfografia tak zwana

A odpowiadając @DobryWujas doszklistkowa to dokładnie tak jak opisałeś- w gałkę oczna .
A o innych nie wspomniałam i nie rozwijałam limfografi bo założyłam, że mowa tutaj o iniekcjach ,które mozna zrobić w warunkach pozaszpitalnych .
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 1 / / 0
Siema, jakoś 2 lata waliłem po latach ale od 3 lat udaje mi się tylko podskórnie. Nie ważne czy mam stazę czy nie, nie ważne czy rozmasuję, gorąca woda nic nie robi! Za nic nie mogę znaleźć żyły i się wbić. Podskórnie cholernie boli i zostają straszne ślady. Myślałem nawet nad zakupem urządzenia typu LEDX które za pomocą jakichś diod pokazuje gdzie są żyły.
Co zrobić? Jak mogę znaleźć żyły bez kłucia się 20 razy i ostatecznie skończenia podskórnie?
  • 631 / 118 / 0
Ciężko coś doradzić, niektórzy czasem mają tak upierdliwe kable z słabą płynnością krwi że bez pomocy kogoś obok bywa naprawdę ciężko. A jak już masz kogoś kto może mógłby ci podać i banalne miejsca odpadają to polecam żeby szukał na tyłach rąk
:tabletki:
  • 58 / 5 / 0
Siemka. Czemu moje baty po założeniu stazy są tylko lekko napompowane? Nie powinny one być owiele mocniej napięte i wystające? :c
  • 631 / 118 / 0
Niektórym staza nie służy, nie widzą wiekszej różnicy. No i zależy jaka staza
  • 58 / 5 / 0
Medyczna. Taka z tym klipsem
  • 631 / 118 / 0
Niektórzy mają takie kable że i staza nie pomaga, a nie którzy tak jak np. Ja w ogóle nie potrzebują stazy. Wszystko zależy od twoich żył
  • 58 / 5 / 0
Aha no oki. Czyli mogę się pożegnać z wystającymi batami?
  • 2814 / 365 / 0
To prawda nie każdemu staza służy niektórym wrecz przeciwnie utrudnia zadanie dużo zalezy od tego w jakim stanie sa kable jak o nie dbasz i ile " grzeszków " popełniłeś czyli podając wypadłeś z żyły itp duzo czynników by wymieniać
  • 1748 / 583 / 0
Ja nigdy po kablach nie waliłem i raczej nigdy tego nie zrobię, ale mnie zawsze zastanawiało jak wy to robicie. W sensie na przykład widać żyłę, no i się wkłuwa na jakąś tam głębokość, to skąd wiadomo ile, czy się przypadkiem nie wyjdzie z drugiej strony żyły igłą, itd. Pewnie gdzieś jest to dobrze opisane i mógłbym poszukać, ale bardziej mnie ciekawią wasze historie, jak się tego uczyliście i jak wyglądał ten pierwszy raz, żeby niczego nie spierdolić, czy był strach itd.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.