25 września 2024london5 pisze: Tak zwana wątrobówka.
Żyła wątrobowa leży głęboko w jamie brzusznej i jeśli chciałbyś ja choćby zobaczyć musiałbyś otworzyć brzuch .
A zyly o których myślisz to żyła odlokciowa albo odpromieniowa .
Przydałby mi się atlas anatomiczny.
10 października 2024WithoutSoul pisze: @krzychv ale te białe są lepsze o wiele od zielonych zauważyłem a niestety u mnie w dozach od paru miesięcy mają tylko te zielone niestety :((
Ogólnie uważam, że iniekcje wychodzą mi obecnie mega chujowo. Zgięcia łokciowe mam wykluczone już, a dłonie to lvl zbyt wysoki dla mnie. Chociaż jak zrobię ze 100 prób strzałów to powoli wychodzą. Kwestia tego, że walę iv jak potrzebuję. Tzn jak mam ochotę na majkę w 95%. I zapominam jak sie to robi. Dodatkowo mam taką budowę ciała, że żyły pochowane. W nogi nigdy strzał mi nie wyszedł. Pomimo, że fajnie widać na żyły na stopach. Po prostu jakby los chciał bym nie walił iv. I dobrze. Dzięki temu biorę tylko kodeinę, nie codziennie. Nie mam aż tak przećpanego łba.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.