25 września 2024london5 pisze: Tak zwana wątrobówka.
Żyła wątrobowa leży głęboko w jamie brzusznej i jeśli chciałbyś ja choćby zobaczyć musiałbyś otworzyć brzuch .
A zyly o których myślisz to żyła odlokciowa albo odpromieniowa .
Przydałby mi się atlas anatomiczny.
10 października 2024WithoutSoul pisze: @krzychv ale te białe są lepsze o wiele od zielonych zauważyłem a niestety u mnie w dozach od paru miesięcy mają tylko te zielone niestety :((
Ogólnie uważam, że iniekcje wychodzą mi obecnie mega chujowo. Zgięcia łokciowe mam wykluczone już, a dłonie to lvl zbyt wysoki dla mnie. Chociaż jak zrobię ze 100 prób strzałów to powoli wychodzą. Kwestia tego, że walę iv jak potrzebuję. Tzn jak mam ochotę na majkę w 95%. I zapominam jak sie to robi. Dodatkowo mam taką budowę ciała, że żyły pochowane. W nogi nigdy strzał mi nie wyszedł. Pomimo, że fajnie widać na żyły na stopach. Po prostu jakby los chciał bym nie walił iv. I dobrze. Dzięki temu biorę tylko kodeinę, nie codziennie. Nie mam aż tak przećpanego łba.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.