Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2278 / 278 / 3
Tianeptyna ma bardzo niskie powinowactwo do receptorów opioidowych, chociaż fakt faktem, łączenie opio z GBL/GHB/BDO to igranie z losem (depresja układu oddechowego), ale jak rzegłem - tianeptyna i powinowactwo do receptorów opio (receptor mi?) jest tak niskie, że nie ma się czego IMO bać. kI jest pewnie tak niesamowicie małe, że śmiało. ;)
Jak umrzesz, to na moją odpowiedzialność. :D
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 906 / 36 / 0
A jak tutaj wyglądają ciągi w porównaniu z GBL, rozumiem że też tych + - 12 ml dziennie lepiej nie przekraczać bo potem będa sensacje glutaminowo histaminowe i bez benzosów, baklo czy pregabaliny lepiej tego nie tykac?
297 dni czystości (05.01)
  • 3363 / 360 / 0
Po ciagach na GHB latwiej idzie zasnac i sie wyspac. Nie ma przebojow z wahaniami nastrojow - tzn one wciaz sa, ale nie tak ekstremalne jak na GBL. Glutaminian nie szaleje, wiec idzie sie nawet skupic na codziennych obowiazkach. Po odstawieniu nie powoduje az tak wielkiej anhedonii i amotywacji co GBL.
Wady po ciagu GHB: gospodarka elektrolitowa jest rozjebana. Puchniecie, nabieranie wody, chodzenie co kilka minut do kibla... Tyle sodu jest dla czlowieka niezdrowe. Czesto czuje to tez 'w zylach'. Czuje, jak mam nadcisnienie: samopoczucie spada i czuje sie niewygodnie w swoim ciele. GHB jest na tyle subtelne, ale zarazem zajebiste, ze bedziesz chcial przedluzac ciagi, a to sie wiaze z intensyfikacja skutkow ubocznych przy odstawieniu.
Z dwojga zlego oczywiscie, ze lepiej pic GHB.
  • 1794 / 124 / 0
Z jednej strony piszesz, że po GBLu szaleje glutaminian, ale po GHB nie aż tak bardzo - a po chwili, że tyle sodu po GHB rozpierdala elektrolity. To w końcu jak z tym sodem?
I w ogóle, to czemu GHB, jak on pytał o BDO :cheesy:?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 3363 / 360 / 0
Haha pomylilem tematy widocznie.
Sod to chuj, jebac sod.
  • 2278 / 278 / 3
Protip: jak zaczyna was boleć głowa po nanogąbkach, to bardzo fajnie idzie nadmiar sodu zbić potasem i magnezem (6 tabletek asparaginianu).
  • 954 / 52 / 0
Wypowie się ktoś jeszcze na temat łączenia BDO z alko? Nie liczyłem nigdy ani gbla ani tego do więcej niż 2 piw. Właściwie poza depresja oddechu czemu jest to niewskazane? Po prostu wzrost ryzyka gleby?
  • 2278 / 278 / 3
Powiem Ci tak... Kiedyś mnie dziewczyna zdradziła, nie mogłem zasnąć, poszło 6 mg klonów, 200 baklo, 300 ml wódki i 3 ml giebla. Zasnąć nadal nie zasnąłem. Ale są ludzie, którzy po połączenu 200 ml alkoholu i 2 ml giebla mogliby przestać oddychać.
Ale ja jestem takim ewenementem, że mieli mi robić pełną narkozę w szpitalu i zwyczajnie nie dali rady mnie uśpić. Dobrze, że opio nigdy w życiu nie brałem, bo wtedy byłaby lipa, bo i ból bym czuł. W sumie śmieszna sytuacja. :P

Ad rem...
Nie łączy się substancji działających na GABA-a i GABA-b. Po prostu. ;)
  • 349 / 8 / 0
Jakbyście opisali zejście po tym? Występuje takowe? Mam na myśli 2 polewki wieczorkiem i koniec. Po GBL nie miałem żadnego zejścia nigdy. Giebliłem na sportowo. Ogólnie wszystko co biorę to biorę na sportowo :D BDO to też taki upierdalacz że jak się poleje troszkę za dużo to człowiek się czuje jakby dostał obuchem w łeb i łazi jak najebany i do tego cieszy się jak pojebany? Ogólnie jak wygląda sprawa euforii i przebiegu fazy?
  • 14 / 1 / 0
Witam. Mam pytanie do forumowiczów. Jestem ponad 3 lata po ślubie z moją żoną i od tej pory nasze życie seksualne bardzo się pogorszyło a najbardziej po narodzinach syna ponad 2 lata temu. Czy ten środek sprawdzi się żeby podnieść żonie libido jednorazowo i jak mała dawkę zastosować zależy mi tylko na jej popedzie nie chce jej otumaniac zależy mi na jak najmniejszej dawce która pozostawi ją w normalnym stanie . pozdrawiam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.