Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Ja się nawróciłem i traktuję alprazolam tylko jak koło ratunkowe - antypadaczkowo przy tramadolu, nasennie przy stymulantach i "kurwicy białej" lub przeciwlękowo przy psychodelikach. NIET dla benzo na co dzień.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
- miasto poznym wieczorem i noca
- ide za jakis bezpieczny winkiel
- rozpijam browara
- rownoczesnie sciagam pare buchow
- wrzucam 0.5-2.0mg xanaxu (dawka zalezna od tego jakiej mocy sie chce, ile sie wogole ma do dyspozycji, czy sie bedzie chcialo zwiekszyc moc poprzez pozniejsze dojedzenie czy wszystko zjesc od razu) dalej popijajac browarem
- znowu sciagam pare buchow
- ruszam sie szlajac po szarych chodnikach oswietlanych latarniami delektujac sie rownoczesnie muza z playera albo dzwiekami miasta/klubow/nocnego zycia albo cisza (wedle uznania)
- co jakis czas spijam browary i sciagam buchy (ewentualnie po drodze dojadam xnx, jesli taki byl plan)
- odplywam mniej lub bardziej rozkuszujac sie zarowno mym stanem jak i otoczeniem
polecam, swego czasu kochalem tak spedzac cieplejsze noce
ewentualne ryzyko :
- czasami moze sie zdarzyc, ze zgubimy telefon lub inne rzeczy i mimo paru godzin poszukiwan nastepnego dnia, wypytywania po miejscach ktore sie pamieta z ostatniego wieczoru itd ni chÓja go juz nigdy nie znajdziemy
- czasami sie splukamy
- czasami zgubimy z poltorej godziny zyciorysu i juz nigdy sie nie dowiemy, gdzie w tym czasie bylismy, co i z kim robilismy, ogolnie jedna wielka czarna dziura bez ani jednej pojedynczej klatki w pamieci
- no i trza uwazac na przypal
czy sie bedzie chcialo zwiekszyc moc poprzez pozniejsze dojedzenie czy wszystko zjesc od razu
Maskaradore pisze: oboje macie rację
ja z wyboru odrzuciłem tę opcję
Tak pytam, bo ja od tego uciekałabym gdyby mi lekarz chciał przepisać.
A co do "rekreacji" po benzo.
Nie używałam, nie używam i nie będę używać (zbyt długi staż by o tym nie wiedzieć) benzo w celach "rekreacyjnych" ale kiedyś miałam ciekawą "wpadkę".
Nie pamiętam jak to dokładnie było, ale raczej dość długo nie brałam benzo a nie czułam się dość pewnie żeby pojechać w jedno miejsce zaś miałam lorafen. Na 99% 2,5 mg. Zarzuciłam i poszłam. I po raz jedyny w życiu czułam się po benzo jak bym była pijana. Cholera wie co to było, dlaczego, z jakiej racji, ale zniosło mnie lekko w stronę płotu i to już "przestało być śmieszne". 8-( I było mi tak mgliście-zaje*iście.
Wy się możecie śmiać teraz, ja zresztą też, ale najwidoczniej przerwa w braniu, zniesienie tolerancji i nagły zastrzyk mocnego benzo tak podziałały.
Nie pamiętam co mogło być jeszcze powodem, za odległe w czasie. Mało zjadłam? Mało snu? Różnie to jest, sami wiecie.
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"
Noel Gallagher
ptakowaa pisze: W sensie opcję brania alpro?
Choć czeka mnie randka i chodzenie na intervia - więc trochę mnię że tak powiem kusi... :-/
A lorki to ponoć najbardziej mózgojebne benzo więc może dlatego trochę Cię skrzywiło.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Maskaradore pisze:Tak - sam odstawiłem, sam zrezygnowałem - skutki emocjonalne i zjebanie relacji z bliskimi mnie do tego skłoniły...ptakowaa pisze: W sensie opcję brania alpro?
Choć czeka mnie randka i chodzenie na intervia - więc trochę mnię że tak powiem kusi... ]
Rozumiem.
A jaki zamiennik?
Czy nic?
Maskaradore pisze:A lorki to ponoć najbardziej mózgojebne benzo więc może dlatego trochę Cię skrzywiło.
Ponadto, po raz kolejny: "każdy organizm reaguje.....".
Ja się alpro przestraszyłam i podziękowałam.
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"
Noel Gallagher
Jestem ciekaw na ile to jest szkodliwe? Bo dzięki temu lekowi moje życie nabrało sensu, zrobię naprawdę wiele. Dlatego mam zamiar go długo brać i chcę wiedzieć jakie są skutki długotrwałego stosowania.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.