Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1174 / 225 / 23
@kavva6
60mg IR dziennie. 3 paczki na 20mg IR na miesiąc.
  • 190 / 33 / 0
Jakie suplementy zbiją działnie MPH jeśli stymulacja była by zbyt duża?
Biore rano i wieczorem magnez, witaminy oraz uzupełniam sód i potas ale czasem pojawia się taka drażliwość i depresja
Dodam że mam nerwice
A i jeszcze pytanie czy zażycie metylofenidatu po paleniu mj zadziała podobnie jak zażycie amfetaminy czyli zbije działanie? Jest jakieś ryzyko psychoz przy dawkowaniu np 2buchy mj i po godzinie 10mg metylo?
  • 1174 / 225 / 23
@Zniszczony34
Rumianek jest w pyte. Chyba glicyna też by pomogła. Dowalaj więcej magnezu z b6, gdy masz drażliwość i nie mieszaj tego z kawami. Do tego palenie to gówno i niezbyt dobry pomysł do miksu. Magnezu w ogóle sobie nie żałuj, najlepiej kup proch z allegro, jakiś cytrynian, bo szkoda kasy na te apteczne trochę lepsze.

Najważniejsza porada:
Więcej nie znaczy lepiej. Obniż dawkę i zobacz jak reagujesz. Wiem, że to ciężkie do zrozumienia, szczególnie jak ktoś napieprzał stimy, ale tutaj naprawdę czuć różnicę i 10mg lepiej zadziałać może niż 20mg.
  • 190 / 33 / 0
A na jakieś wyjście ze znajomymi raz w tygodniu coś można by było dodać żeby bardziej rekreacyjnie zadziałało i gadka sie kleiła?
Np bupra+MPH lub lorazepam+MPH?
  • 1174 / 225 / 23
@Zniszczony34
Niestety nie bawie się w benzo, ale miks z baclofenem powinien dać radę. Jednak na mnie MPH w ogóle nie działa towarzysko. Wolę się zamknąć w pokoju i się uczyć/sprzątać, bo u znajomych wtedy jestem bardziej agresywny i zbyt "żywy".

W ogóle nie widzę rekreacji w MPH jak już mówiłem. Jedyną zabawą w większych dawkach jest trzymanie się za pikawe, żeby nie zejść, super zabawa.
  • 161 / 5 / 0
po 2 tygodniowym nie braniu 20mg ir wystrzelilo mnie w kosmos psychicznie i poznawczo wzialem pozniej jeszcze 3 dawki ktore dzialaly juz gorzej pozniej pilem łyche i dzisiaj 20mg ani nawet jak dorzutke zrobilem 10mg nie zadzialalo ktos ma jakis pomysl o co chodzi?
  • 161 / 5 / 0
ciekawostka rozkruszony medikinet normal podczas wciagania do nosa jebie chrzanem jak koks
zastanawiam sie czy rzeczywiście mam adhd moja mama je podejrzewala jak bylem maly ale mi nie stwierdzono w październiku w szpitalu mi stwierdzli dostalem cr teraz biore ir i wole zdecydowanie ir teraz wracajac skyszalem ze metylo ludzi z adhd uspokaja a ja po nim mam lepsze funkcje poznawcze ale tez szybko wszystko robie jest czasami speedo-euforia i rush dopaminowy ze wszystko chce mi sie robic i nawet czynnosci sprawiaja troche przyjemnosci
  • 190 / 33 / 0
Uzupełnij witaminy i coś zjedz, sód podobno zwiększa biodostępność MPH więc możesz coś pokombinować
  • 207 / 30 / 0
03 sierpnia 2021xrem789 pisze:
02 sierpnia 2021Angelus14 pisze:
Mój lekarz rodzinny przepisywał mi najpierw Concerta 18 ale potem zmieniliśmy strategię działania na Medikinet 20 mg- zwykle wysyłał kod z receptą na 50 tabletek ale niestety nie ma takich opakowań w hurtowni a szkoda :/
Zostaje mi 30 tabl ×2 op- powiem Wam, że nigdy nie miałem do czynienia ze stymulantami- amfetaminę i jej pochodne unikałem z daleka.
Na początku bałem się wziąść 1 tabletkę - była to dawka 18 mg cr ale byłem pozytywnie zaskoczony.
Długo działa ale wolę te o natychmiastowym uwalnianiu- do tego papieros i mam totalny luz.
Zaznaczam, że nie biorę tego dzień w dzień- ostatni raz brałem w lutym/ marcu.
Fajnie uspokaja i daje jasność umysłu, szkoda tylko, że u nas w Polsce nie mamy Aderralu- to byłby raj na ziemi
Pozdrawiam :)
Styczeń 2022 wraca Elvanse do aptek. :)
Dzięki za info
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 92 / 11 / 0
Mam dwa pytania, być może je wcześniej już zadawałem - bo biorę MPH od marca, ale miałem chyba miesiąc przerwy.

1. Co w przypadku jak zachodzi to zjawisko tolerancji wstecznej? (czy jakoś tak pokrewnie to się nazywa, jak źle powiedziałem to sorki)
po miesiącu z concertą 18 rano, dodawałem kolejną 18 w południe, ale po dwóch tygodniach już ta popołudniowa dawka po prostu mnie rozwalała :( nie dało się zasnąć + rozdrażnienie + beznadziejne pobudzenie. Przestałem brać tą popołudniową dawkę znowu, i biorę tylko poranną, czy w tym wypadku mogę tak odstawiać i wracać do dawki czy muszę na siłę ją brać?

2. Przeciwbólowe.
Co za środek mogę bezpiecznie brać? Lekarz powiedział, ze z tym tramadolem nie powinienem się bać, on to konsultowała jeszcze z innymi lekarzami i niby, jeżeli nie było w przeszłości problemów z padaczką, to można brać (w charakterystyce leku nie ma wskazanej interakcji), no ale, że naczytałem się już tutaj, że to takie złe kombo, to się teraz boję. kodeiny też się boję tykać, a to dlatego, bo po prostu zauważyłem, że podoba mi się ta 'faza' i zamiast brać przeciwbólowo, to żarłem po prostu żeby było miło. Co mocnego, działającego naprawdę przeciwbólowo (problemy z plecami) polecacie? Leki bez recepty nie działają, przeciwzapalne pokroju naproxen czy rantudil też nic, ketonal 200mg raz na kiedyś czuć, ale też słabo. baklofen, czy pregabalina odpadają. Coś, co nie wchodzi w interakcje z MPH, nie ma potencjału uzależniającego, a jednocześnie działa super przeciwbólowo? (tak, wiem, brzmi zbyt idealnie :()
Annie Crawford is an FBI Agent. She is a mentally disturbed woman who constantly sees hallucinations. She is suffering from bipolar disorder, and takes excessive amounts of Lunatrix and is extremely paranoid
Zablokowany
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.