60mg IR dziennie. 3 paczki na 20mg IR na miesiąc.
Biore rano i wieczorem magnez, witaminy oraz uzupełniam sód i potas ale czasem pojawia się taka drażliwość i depresja
Dodam że mam nerwice
A i jeszcze pytanie czy zażycie metylofenidatu po paleniu mj zadziała podobnie jak zażycie amfetaminy czyli zbije działanie? Jest jakieś ryzyko psychoz przy dawkowaniu np 2buchy mj i po godzinie 10mg metylo?
Rumianek jest w pyte. Chyba glicyna też by pomogła. Dowalaj więcej magnezu z b6, gdy masz drażliwość i nie mieszaj tego z kawami. Do tego palenie to gówno i niezbyt dobry pomysł do miksu. Magnezu w ogóle sobie nie żałuj, najlepiej kup proch z allegro, jakiś cytrynian, bo szkoda kasy na te apteczne trochę lepsze.
Najważniejsza porada:
Więcej nie znaczy lepiej. Obniż dawkę i zobacz jak reagujesz. Wiem, że to ciężkie do zrozumienia, szczególnie jak ktoś napieprzał stimy, ale tutaj naprawdę czuć różnicę i 10mg lepiej zadziałać może niż 20mg.
Niestety nie bawie się w benzo, ale miks z baclofenem powinien dać radę. Jednak na mnie MPH w ogóle nie działa towarzysko. Wolę się zamknąć w pokoju i się uczyć/sprzątać, bo u znajomych wtedy jestem bardziej agresywny i zbyt "żywy".
W ogóle nie widzę rekreacji w MPH jak już mówiłem. Jedyną zabawą w większych dawkach jest trzymanie się za pikawe, żeby nie zejść, super zabawa.
zastanawiam sie czy rzeczywiście mam adhd moja mama je podejrzewala jak bylem maly ale mi nie stwierdzono w październiku w szpitalu mi stwierdzli dostalem cr teraz biore ir i wole zdecydowanie ir teraz wracajac skyszalem ze metylo ludzi z adhd uspokaja a ja po nim mam lepsze funkcje poznawcze ale tez szybko wszystko robie jest czasami speedo-euforia i rush dopaminowy ze wszystko chce mi sie robic i nawet czynnosci sprawiaja troche przyjemnosci
03 sierpnia 2021xrem789 pisze:Styczeń 2022 wraca Elvanse do aptek. :)02 sierpnia 2021Angelus14 pisze: Mój lekarz rodzinny przepisywał mi najpierw Concerta 18 ale potem zmieniliśmy strategię działania na Medikinet 20 mg- zwykle wysyłał kod z receptą na 50 tabletek ale niestety nie ma takich opakowań w hurtowni a szkoda :/
Zostaje mi 30 tabl ×2 op- powiem Wam, że nigdy nie miałem do czynienia ze stymulantami- amfetaminę i jej pochodne unikałem z daleka.
Na początku bałem się wziąść 1 tabletkę - była to dawka 18 mg cr ale byłem pozytywnie zaskoczony.
Długo działa ale wolę te o natychmiastowym uwalnianiu- do tego papieros i mam totalny luz.
Zaznaczam, że nie biorę tego dzień w dzień- ostatni raz brałem w lutym/ marcu.
Fajnie uspokaja i daje jasność umysłu, szkoda tylko, że u nas w Polsce nie mamy Aderralu- to byłby raj na ziemi
Pozdrawiam :)
1. Co w przypadku jak zachodzi to zjawisko tolerancji wstecznej? (czy jakoś tak pokrewnie to się nazywa, jak źle powiedziałem to sorki)
po miesiącu z concertą 18 rano, dodawałem kolejną 18 w południe, ale po dwóch tygodniach już ta popołudniowa dawka po prostu mnie rozwalała :( nie dało się zasnąć + rozdrażnienie + beznadziejne pobudzenie. Przestałem brać tą popołudniową dawkę znowu, i biorę tylko poranną, czy w tym wypadku mogę tak odstawiać i wracać do dawki czy muszę na siłę ją brać?
2. Przeciwbólowe.
Co za środek mogę bezpiecznie brać? Lekarz powiedział, ze z tym tramadolem nie powinienem się bać, on to konsultowała jeszcze z innymi lekarzami i niby, jeżeli nie było w przeszłości problemów z padaczką, to można brać (w charakterystyce leku nie ma wskazanej interakcji), no ale, że naczytałem się już tutaj, że to takie złe kombo, to się teraz boję. kodeiny też się boję tykać, a to dlatego, bo po prostu zauważyłem, że podoba mi się ta 'faza' i zamiast brać przeciwbólowo, to żarłem po prostu żeby było miło. Co mocnego, działającego naprawdę przeciwbólowo (problemy z plecami) polecacie? Leki bez recepty nie działają, przeciwzapalne pokroju naproxen czy rantudil też nic, ketonal 200mg raz na kiedyś czuć, ale też słabo. baklofen, czy pregabalina odpadają. Coś, co nie wchodzi w interakcje z MPH, nie ma potencjału uzależniającego, a jednocześnie działa super przeciwbólowo? (tak, wiem, brzmi zbyt idealnie :()
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/kepinski.jpg)
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut-ekranu-2025-01-15-o-12.17.13.png)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/sad_okregowy_w_legnicy.jpg)
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości
Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psilocybemexicana.jpg)
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sebastian_fabijanski.jpg)
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!