Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 104 / 0
Waliłem PST, nie znam się więc nie wiem czy dobre. Nie no chyba dobre bo łeb w dół leciał momentami, ale nie czesał fryzjer całą dobę. Może jestem inny? Chyba jestem, bo m.in. bupra iv, w moim skromnym, proszę ja was, przypadku, działa znacznie krócej niż dojapna. Tak, walnąłem kiedyś buprę iv <wstydniś>

:P

Ifau nie smuć się, pill nie chciał dogryźć
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 343 / 3 / 1
ej ludzie, czy bupra w transtecach i w tabsach subutex/suboxone to bupra w tej samej postaci chemicznej? i czy zmiksowanie ich bedzie miało taki sam efekt jak wrzucenie tej samej dawki przy użyciu jednej z substancji? ;))
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 312 / 12 / 0
Jol.

Pytanie mam. Czy tabletke, ktora wyjalem z buzi po okolo 30 sekundach trzymania nadaje sie do pukniecia I.V? Czy jest duze ryzyko sepsy jakiejs?
moor1992
  • 791 / 7 / 0
@up
nie nadaje sie

@2x up
w transtecach masz buprenorfine w postaci freebase, w suboxonie i subutexie natomiast jest chlorowodorek, choc w tym 1szym dodatkowo wystepuje nalokson

@down
dzieki, juz sie poprawilem :)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2013 przez Oltun, łącznie zmieniany 2 razy.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 809 / 15 / 0
Wciągniety Subone robi mnie o wiele mocniej niż żute plastry.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 1037 / 10 / 0
Pytań parę mam, doświadczone ćpaki, pomóżcie.
Rzecz wygląda następująco: koło południa wypiłem PST, które podziałało bardzo słabo (mam średnią tolerkę na poziomie "500g bakallino b95 robi mnie w miarę dobrze, ale bez szału"), a potem przyszła do mnie bupra.
I ugotowaliśmy tę buprę - tyle że bez kwasku. Potem ją puknęliśmy. Ja przyjąłem ok. 5mg. I nie poczułem praktycznie nic, może jedynie trochę bardziej senny się zrobiłem. A dodam, że ostatnim razem bupra działała na mnie cudownie: euforia, noddy, czas działania kilka-, kilkanaście godzin. A tolerkę miałem wtedy dość podobną.

U ojej sytuacja analogiczna, z tym że wypiła o wiele więcej maku niż ja i puknęła dziś ok. 8mg bupry - i również nic prawie nie poczuła.

Więc pytanie brzmi: co było przyczyną tego, że tak słabo nas bupra porobiła? Czy to wina tego, że gotowaliśmy bez kwasku? A może to wina tego pitego PST (ale przypominam, że jego działanie było ledwo wyczuwalne, jeśli w ogóle; a ojej to tylko skręta zaleczyło)? Poradźcie, bo mam jutro ochotę na buprę, ale nie wiem co z tym fantem zrobić - bo ja chce żeby znowu działała na mnie :<
  • 189 / 3 / 0
jak z plastrów bupry robisz ekstrakcje spirytusem a potem ten spirytus rozcieńczasz i pukasz to nie potrzeba kwasku ale jak robisz to inaczej to kwasek potrzebny
  • 343 / 3 / 1
według zebranych przeze mnie danych z autopsji, bupra z tabsów walona sniffem wchodzi o wiele szybciej, ale dorzucanie nie robi praktycznie nic, zaś plastry pod język wchodzą mozolnie, ale można dorzucać i dorzucać i czuć, coraz lżejszą, ale jednak róznice :*) .. wątpie żeby to miało jakieś podstawy w logice, matematyce czy chemii ale u mnie tak to własnie trybi :cool:
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 809 / 15 / 0
@panda

Wina PST. Chyba, że przestrzeliliście struny przy grzaniu %-D
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 733 / 2 / 0
Ej w ogóle zastanawiam się dlaczego wszyscy robią buprę tą metodą ze spirytusem. Ja zawsze robię na łyżce z samym kwaskiem i jak odpowiednio długo podgotuję to później zostaje praktycznie czysta folia bez niczego. Klepie jak należy. I nie walę spirytu po kablach. No i mi tak właśnie na pierwszy rzut oka się wydaje, że tam metoda jest szybsza, łatwiejsza i w ogóle. Ale może jestem w błędzie? Jeśli tak to byłabym wdzięczna, jeśli ktoś by mnie oświecił ;)
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.