Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 27 / 10 / 0
2 dni temu w 4h 350 sztuk, z czego z 70% podsuszone plus tysiące psiaków
Litrowy słoik okazał się za mały, musiałem przesypywać żeby wszystko się zmieściło. Planowałem max 2 godz z łysiczkai i 2 z muchomorkami, ale za każdym razem kiedy stwierdzałem "dobra już idę, wróce tutaj kiedy indziej" natrafiałem na kolejne laski i nie dawało mi ich nie zebrać :D

Ps. zdjęcia dodam później, piszę tylko dlatego żeby osoby które straciły nadzieję na dobry zbiór, mogły wyruszyć w dalsze poszukiwania.

Dodam jeszcze od siebie, że sam szukałem intensywnie dobrej miejscówki przez 3 lata i nic, aż przez przypadek natrafiłem na miejscówe, która przypuszczam przy dobrych warunkach może owocować tysiącami lancetek.
  • 59 / 31 / 0
Dziś kolejne 15 niestety, widać po nich że jak znowu nie popada z 2 - 3dni ostro to chyba koniec na płd. Mazowsza, część miejscówki jeszcze chlapię pod kalosze jak się idzie ale nawet młode jakoś staro wyglądają, kilka małych miało kapelusze jakby zarodniki wysypało.
  • 3 / / 0
Witam,
Ktoś doradzi początkującemu? Jak szukać, Gdzie, Kiedy. Jak zażywać, czego nie brać, co dobre, co złe.
Pozdro
  • 56 / 4 / 0
AAAAAAAA dojebali mi kwarantannę... już sobie na grzybobranie nie pójdę :<
miłość %-D trzeźwość %-D pokora
  • 413 / 26 / 0
Wczoraj ok.120.Teraz jak sie znam miej więcej gdzie rosną z poprzednich lat,to idzie sprawnie.Tam gdzie stoją kałuże z wodą to rośnie najwięcej w kupkach i są najwieksze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 27 / 10 / 0
350 sztuk świeżych i 130 wysuszone...
Edytować posta nie mogę, więc wrzucam tutaj zdj.
pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2538 / 215 / 0
Zaczął się wysyp, do niedawno łyse rosły tylko w 1 jedynym miejscu na łące, 2 tygodnie później w 2 a dziś już sypneło prawie po całej łące w nierugularnych skupiskach, od pojedynczych sztuk do skupisk po 20 sztuk i więcej. Do tego rekordowa łysica 5cm średnicy ! 210 sztuk w ok 3 h. W spokoju zostało sporo maluchów, i popsutych starych.
  • 3 / / 0
Ktoś doradzi jak zbierać i powie jak ocenić czy jest do spożycia?
  • 5 / / 0
Czy ktoś z Łodzi jest tak wspaniałomyślny i podzieli się kryjówką albo pojechać na wspólne łowy? Szukam juz 3 tygodnie i nie mogę znaleźć :(
  • 8 / / 0
Jeśli chodzi o Bieszczady to polecam polanke obok parkingu na przełęczy wyżnej, jest to pewniak jeśli chodzi o grzyby tylko mnóstwo ludzi tam przyjeżdza, w sensie turystów, chociaż zbieraczy też widziałem :)
Zablokowany
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.