Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
Slim24 pisze:Ja dodaje cytryny do benzy i pije kilka łyków ekstraktu, później zapijam to wodą i tak w kółko.
Przy cytrynowej benzie po zażyciu może i unikniemy odruchu wymiotnego albo chociaż zmniejszymy jego działanie ale przecież sól będzie się odkładać w brzuchu co nie rokuje dobrze.
Generalnie polecam ekstrakcję, potem w kulkę i połykamy, nic prostszego :D
Eureka! Unosi się kolejna powieka...
Psychodela nie ma dnaaaaaaa!
Amaterasu pisze:[...]po krótkim czasie nie było czym żygać, więc szła żółć, a po jeszcze jakimś czasie już nic kompletnie, samo powietrze ...i tak przez 20 godzin co kilka minut.
Rozwiązanie: rozpuścić to gówno w wodzie i dodać fhói cytryny. Połykanie bombek czy nawet po prostu grudek ma to do siebie, że mogą się przykleić w jednym miejscu i drażnią śluzówkę nawet przez wiele godzin. Ekstrakcja nie eliminuje problemu, chodzi o benzę.
Co do sposobów aplikacji, ja dzisiaj wymyśliłem coś następującego, ale jeszcze nie testowałem:
jak nie ma się pod ręką osłonek do kapsułek, lub ma się benzydaminę z większej liczby saszetek, np. 4-5, to można spróbować pobawić się galaretką :-D Taką do pieczenia, jaką się stosuje do ciast, bo ten proszek to też żelatyna. Chodziłoby o uformowanie z tej galaretki czegoś w rodzaju maleńkiej kosteczki, ale w takich rozmiarach, by spokojnie dało się to przełknąć na raz (zresztą galaretka jest miękka, więc powinna się odpowiednio dopasować do przełyku podczas łykania, jakby ciut za duża całość wyszła), z tym że z małym wgłębieniem na naszą wysuszoną benzydaminę (zrobionym np. palcem). Jak mamy taką malutką bryłkę galaretki z wgłębieniem, to sypiemy w nie benzydaminę i na wierzch jeszcze ciut galaretki, żeby benzydamina była w niej, w środku. W ten sposób otrzymujemy pyszną kostkę galaretki z zamkniętą w środku benzydaminą, którą możemy następnie połknąć, nie ryzykując jakiegokolwiek zetknięcia benzy z naszą jamą ustną, czy przełykiem
Nie wypróbowałem jeszcze tej metody, dzisiaj to wymyśliłem i nie wiem, kiedy bym przetestował, gdyby ktoś z forum chciał to wypróbować, to niech tu potem zda relację, jak poszło :) Może się trochę dłużej ładować działanie benzy, zanim się rozpuści galaretka, ale metoda, wydaje mi się, że dobra i pomysłowa.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.