Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
Slim24 pisze:Ja dodaje cytryny do benzy i pije kilka łyków ekstraktu, później zapijam to wodą i tak w kółko.
Przy cytrynowej benzie po zażyciu może i unikniemy odruchu wymiotnego albo chociaż zmniejszymy jego działanie ale przecież sól będzie się odkładać w brzuchu co nie rokuje dobrze.
Generalnie polecam ekstrakcję, potem w kulkę i połykamy, nic prostszego :D
Eureka! Unosi się kolejna powieka...
Psychodela nie ma dnaaaaaaa!
Amaterasu pisze:[...]po krótkim czasie nie było czym żygać, więc szła żółć, a po jeszcze jakimś czasie już nic kompletnie, samo powietrze ...i tak przez 20 godzin co kilka minut.
Rozwiązanie: rozpuścić to gówno w wodzie i dodać fhói cytryny. Połykanie bombek czy nawet po prostu grudek ma to do siebie, że mogą się przykleić w jednym miejscu i drażnią śluzówkę nawet przez wiele godzin. Ekstrakcja nie eliminuje problemu, chodzi o benzę.
Co do sposobów aplikacji, ja dzisiaj wymyśliłem coś następującego, ale jeszcze nie testowałem:
jak nie ma się pod ręką osłonek do kapsułek, lub ma się benzydaminę z większej liczby saszetek, np. 4-5, to można spróbować pobawić się galaretką :-D Taką do pieczenia, jaką się stosuje do ciast, bo ten proszek to też żelatyna. Chodziłoby o uformowanie z tej galaretki czegoś w rodzaju maleńkiej kosteczki, ale w takich rozmiarach, by spokojnie dało się to przełknąć na raz (zresztą galaretka jest miękka, więc powinna się odpowiednio dopasować do przełyku podczas łykania, jakby ciut za duża całość wyszła), z tym że z małym wgłębieniem na naszą wysuszoną benzydaminę (zrobionym np. palcem). Jak mamy taką malutką bryłkę galaretki z wgłębieniem, to sypiemy w nie benzydaminę i na wierzch jeszcze ciut galaretki, żeby benzydamina była w niej, w środku. W ten sposób otrzymujemy pyszną kostkę galaretki z zamkniętą w środku benzydaminą, którą możemy następnie połknąć, nie ryzykując jakiegokolwiek zetknięcia benzy z naszą jamą ustną, czy przełykiem
Nie wypróbowałem jeszcze tej metody, dzisiaj to wymyśliłem i nie wiem, kiedy bym przetestował, gdyby ktoś z forum chciał to wypróbować, to niech tu potem zda relację, jak poszło :) Może się trochę dłużej ładować działanie benzy, zanim się rozpuści galaretka, ale metoda, wydaje mi się, że dobra i pomysłowa.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.