Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Z tym stężeniem to trafiłam na sporą ilość postów bandziora83, który często o tym wspominał i kombinował coś na różne sposoby. Stąd ten pomysł.
Zdziwione niedzielne ćpuny nie raz, nie dwa i nie sto pytały co to za dziwna przyducha i szpileczki po 10-20 mg, co z resztą sama nie raz to tłumaczyłam ;/ nigdy jednak nikt nie relacjonował/ nie pytał o wyrzut histaminy po 100.
Pomysł z powolnym podawaniem też odpadł (ale już wrócił! ). Jak mąż robił mi zastrzyk zaczął bardzo powoli, aż nie zauważałam zmian położenia tłoczka. W pewnym momencie się zdenerwowałam i powiedziałam "weź się pośpiesz, bo jeszcze nie czuję wjazdu" . I własnie wtedy mąż wypadł z żyły - zrobiło się wybrzuszenie pod skórą. Kazałam mu wyjąć igłę. Wtedy poczułam bardzo przyjemny leciutki wjazd. No to jedziemy dalej, został w końcu tylko 1 ml. Szukanie nowej żyły nadającej się do użytku ok. 2 minutki. Ładujemy majkę do końca - i wtedy już histamina rozjebała mój organizm.
Jego zastrzyk faktycznie zajął ok. 30 sekund.
Dziękuję za podsunięcie pomysłu, następnym razem spróbuję wtłaczać to przez minutę przynajmniej, może będzie lepiej. A może mój malusi móżdżek nie wytrzyma kolejnego tak dużego wzrostu ciśnienia (głupoty) we łbie i postanowi wyjść rozpłaszczając się na ścianie. Albo balkonie sąsiada ;-)
Dr Flave pisze:Jak jest z waleniem majki i.m ? Bo nie wiem czy się kłuć po żyłach, bo tego jeszcze nigdy nie robiłem.
ememems pisze:Można, robiłem kilka razy z nudówDr Flave pisze:Jak jest z waleniem majki i.m ? Bo nie wiem czy się kłuć po żyłach, bo tego jeszcze nigdy nie robiłem.Nie czuć wejścia, mniejszy wyrzut histaminy, wydaje mi się że trochę dłużej działa ale słabiej.
Dr Flave pisze:Jak jest z waleniem majki i.m ? Bo nie wiem czy się kłuć po żyłach, bo tego jeszcze nigdy nie robiłem.
p.s. Dla tych co lubią się wymądrzać a hu*a wiedzą to odrazu zaznaczam ze wikipedie odwiedziłem,a potem wyszukiwarkę i doskonale zdaje sobie sprawe z biodostępnosci z kazdej metody podania M (IN,PO,IV,IM,PR) chodzi o własne doswiadczenie osób które miały podobny "problem" albo po prostu EMPIRYCZNIE testowali i tak i tak
ememems pisze: Nie czuć wejścia, mniejszy wyrzut histaminy, wydaje mi się że trochę dłużej działa ale słabiej.
v. pisze: O ile wcześniej wjazd po morfinie uwielbiałam, tak teraz błagałam w myślach, żeby już się skończył.
Wyrzut histaminy był tak potężny, że pins&needles czułam nawet w jelicie grubym. [...]
Zmierzyłam ciśnienie - 258/187, tętno 196. Normalne to 160/120, puls 60-80. Nawet jak brałam spida albo kokainę to się nie zbliżyłam wynikami do tych po morfinie [...] Mąż miał dawkę bardziej rozcieńczoną, bo 100 mg w 4 ml. A co mu się stało? DOKŁADNIE TO SAMO.
Nigdy nie czytałam na [h], żeby ktoś miał takie dziwne coś po podaniu majki.
Kłucie w odbycie pojawia sie juz przy niewielkiej (wzglednie) reakcji histaminowej, do tego palenie skóry, właśnie palenie w klatce piersiowej, inaczej sie oddycha, to typowe objawy, mało niepokojące, nieprzyjemne tylko. Za to tak wysoki wzrost cisnienia i ten ból głowy to sprawa poważniejsza, jak sie tak urządzę to póxniej nawet nie czuję satysfakcji z działania morfiny, leżę, cierpię a jak się poprawi czuję sie zamulony bardziej niż nagrzany. Jak mam majke zawsze staram sie acetylować, bez porównania lepiej, przyjemniejsze wejscie, bez silnego wyrzutu histaminy no i mocniej działa :)
Co do tempa podawania, 30s to stanowczo zbyt szybko jak ktoś sie jeszcze nie przestawił. Radzę podawac po 10-20mg i czekać na reakcje histaminową, po takiej małej ilosci pojawiaja sie u mnie igiełki, które dosyc szybko mijają, wtedy podaje następne 10-20mg a czasem nawet nie czekam aż igiełki sie skończa, jak słabną to dokładam
Widać gość cały czas szuka frajera i łudzi się kolejną szansą :-)
Jakoś dziwnym trafem przetrwała tyle lat? ;-)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.