Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Walenie w kabel odpada, tylko oral jak coś.
Mam spore doświadczenie w drugsach, ale nigdy nie pukałem i pukać nie zamierzam tak więc pytam i liczę na rzeczową odpowiedź :]
.
A odpowiedź na pytanie jest bardzo prosta. Dla osoby zupełnie bez tolerancji na morfine, to dawka do ustna wynosi od 20mg do góra 40mg,. Natomiast w zastrzyku dawka optymalna osoby bez tolerancji, to do 20mg. Sprawdź dawkę na twoich ampułkach i oblicz...
.
Dziwne, że pytający się nie podał dawki... Nie było by wątpliwości.
bokor pisze:Kochani prosbe mam,tak na oko ktos by mi przeliczył,ile morfiny podane P.R. było by równowartoscią 720mg DHC,będe naprawde bardzo wdzięczny za odpowiedz :)
uważam, że polecanie takiej dawki osobie z taką tolerancją jest narażaniem czyjegoś życia. dlatego ocenzurowałam dawkę, którą podałeś. - pozdrawiam, vester.
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
.
Tak napisałeś swojego posta, że trudno odgadnąć sedna, więc po kolei. Na pogotowiu zwykłe dają 20mg iv? No i co z tego? Co to za odkrycie? Pozatym, chyba nie iv, tylko do tyłka lub w rękę- co? Chyba że u ciebie na wyspach tak chętnie zwyczajowo dają do żyły, aby ludzi uszczęśliwiać kopem?
.
A na koniec. O co chodzi z tymi 80mg morfiny doustnie? Proponujesz komuś bez tolerancji 80mg morfiny??? Zrozum, to jest siarczan morfiny w zastrzykach, a nie twoje tabletki o powolnym, tj. o kontrolowanym uwalnianiu- ROZUMIESZ?
.
Myślałem, że czasy kiedy mnie na każdym kroku gnoiłeś wraz ze swoim guru oxasiem, to minął bez powrotnie, ale widać, że tęskno tobie do tych uciech. Widać, że nadmiar darmowej morfiny, oraz twoje szczęście rodzinne wpływa wybitnie na twój humor, dlatego masz znowu ochotę do pognojenia kogoś.
na pogotowiu NIKT NIE PODAJE MORFINY i.v. ! bo są po tym częste zatrzymania oddechu!
morfina podwana dożylnie w medycynie jest zarezerowowana na przypadki operacyjne i ciężko terminalne !!! TYLKO I WYŁĄCZNIE !
jeśli to nie jest jeden z tych 2 przypadków - podaje się innymi drogami, najczęściej podskórnie i to nie 20 mg, a od 2-10 mg! i mówię tu o dorosłych. nie o dzieciach.
i też uważam, że doradzanie osobie z taką tolerancją takiej dawki oralnie, jest ciężkim narażaniem życia tej osoby. dlatego zakryłam to w Twoim poście. Wybacz, ale tak uważam.
z taką tolerancją, dla takiej osoby to i 20-40 mg przyjęte oralnie wystarczy i bardzo ładnie porobi.
wiesz, ja też nierzadko się nie zgadzam z fiestą, ale tu fiesta ma 100% rację. nawet 200%.
edit: do tego trzeba uwzględnić jeszcze czynniki dodatkowe takie jak np. zjedzony wcześniej posiłek.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.