Czy taki załącznik wystarczy? https://www.caymanchem.com/pdfs/16435.pdf
Również to: https://www.caymanchem.com/msdss/16435m.pdf
Zakładam że nie zaszkodzi coś takiego zabrać. Jakieś rady?
PS. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.
Sierpień pisze:Jakie są koszta wynajęcia takiej skrytki pocztowej? Na stronie poczty znalazłem tylko coś takiego http://www.poczta-polska.pl/paczki-i-li ... y/skrytka/
gbu pisze:Jeśli go znajdą, bo jak rozumiem nie masz zamiaru go ukrywać to obawiam się że nie ma bata by to przeszło.Dla nich to będzie 'nieznany proszek'. W najlepszym wypadku każą wypierdolić.
Dlatego domniemywam analogiczną sytuację na lotnisku, po prostu wsadzić to między dokumenty razem z papierami bo to legalne w całej UE.
Stąd też moja rozterka.
Może jest ktoś na forum, kto w ten sposób przewoził już jakieś rc i może się wypowiedzieć, bo też mnie to w sumie ciekawi
Czy lepiej to wysłać w cholerę listem to wszystko? No bo przecież każdego bagażu nie sprawdzają. Z tym, że z kolei zanim sprawdzą co i jak to mi może samolot odlecieć i będzie lipa.
Co radzicie?
Edit: Z kolei kolega radzi to skitrać to jakiś opakowań po przyprawach czy po jakimś innym gównie, ale nie wiem czy by to przeszło. Może i o jest jakiś pomysł.
Wysłać to w cholerę listem do kraju docelowego z legitnymi papierami?
Czy skitrać te 2g w jakieś przyprawie czy innym mleku w proszku w małej gramaturze?
Bo przecież nie w będę nadawał dodatkowego bagażu na ten, że idiotyczny cel?
Na lotnisku to nie ma bata że jak znajdą to przepuszczą i żadna karta charakterystyki nie pomoże bo to jest nie do zweryfikowania tak na szybko.
Co do chowania to nie wiem jakie są obecnie procedury ale jeszcze kilka lat temu były nieciekawe, czyli nawet otwarta woda szła w kosz nie mówiąc o kosmetykach itp więc poczytaj co możesz mieć w bagażu podręcznym, bo teoretycznie mógłbyś kupić jakieś leki w kapsułkach i wysypać zawartość a wsypać co tam masz, tyle że nie wiem czy nawet do tego się nie dopierdolą, w sensie że opakowanie było otwierane.
Ogólnie co byś nie zrobił to szansa wpadki pewnie nie wielka ale za to konsekwencje takie(nie chodzi mi o prawne tylko takie że po prostu się dojebią i ci samolot spierdoli)że raczej gra nie warta świeczki.
Jeśli wszystko w granicach UE to wysłać, najlepiej poleconym by ktoś nie zajebał a nie stresować się na lotnisku
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.