Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 867 / 13 / 0
SnifSnif pisze:
Czyli konkretnie: Lorafen z tabletek można walić iv ale efekt niepewny i bardziej opłaca się pod język.
Efekt nie jest niepewny jednak nie można liczyć na fajerwerki, moc porównywalna do podania pod język (może jest odrobinę mocniej ale raczej niezauważalnie), wchodzi od razu i to jest jedyna różnica (zamiast 15 minut jak pod językiem to jest zaraz po wyciągnięciu igły ale to się nie opłaca) ale podawanie sobie roztworów alkoholu etylowego nie jest zdrowe i nie powinno się walić wszystkiego co popadnie bo poniszczy się żyły.
ChÓj!
  • 3449 / 130 / 8
Powyższa odpowiedź stosuje się do podawania dożylnego wszystkich benzodiazepin poza midazolamem; co więcej, wyczerpuje temat.
  • 1 / / 0
Trochę nie na temat, ale może komuś się przyda, ostatnio walnąłem i.m. roztwór zolpidemu w przegotowanej kranówie w ramie i udo. Nic nie poczułem, ale i żadnych problemów nie miałem. potencjalnych naśladowców jednak informuje - zolpidem tylko do nosowo ewentualnie pod język, ale to już słabiej kopie.

Zolpidem to nie benzodiazepina, ale jak widać nie opłaca się przyjmować tabletek dożylnie.Taka informacja dla amatorów brania wszystkiego w żyłę - Dzielnicowy
Uwaga! Użytkownik jabachr jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Czy do rozpuszczenia tabletki Dormicum (midazolam) w celu podania i.m. mogę użyć zamiast wody do wstrzykiwań roztworu soli fizjologicznej (sprzedawanej w małych plastikowych buteleczkach np: do przemywania oka)?
Uwaga! Użytkownik yapierdole nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 1 / 0
Ja wlasnie dopuscilam sie tez tego czynu; podobnego, mianowicie 20mg diazepamu w powiedzmy proporcji pól na pol w spirytusie "aptecznym" dwojce i ohydnym spirolu "wysoko procentowym". Tym razem o gliceryne nie zadbalam, ale czego juz moje zyly nie przeszly. Pieklo jak skur***, ale bylam nastawiona wiadomo. Jem wiele roznych benzo, ale ostatnio diazepam co dzien po 20-50 mg no i rozpuszczam i jest niezadowalajaco.
Teraz mam pytanie, kiedys walilam bupre z plastrow (oczywiscie tylko pod wplywem spirytusu "wychodzila), ale to bylo rok temu i nic sie nie dzialo. Niezbyt dlugo trzymalam ten diazepam zeby troche odparowalo
I PYTANIE : czy jakies komplikacje zakrzepowe badz jakiekolwiek uszkodzenie moich zyl od pojedynczej iniekcji dzisiejszej mi moga grozic? Boli teraz to miejsce wiadomo, ale prosze zacnych uzytkownikow o wypowiedzenie sie i ewentualne uspokojenie mojej zestresowanej osoby. Dzieki
  • 2518 / 28 / 0
yapierdole pisze:
Czy do rozpuszczenia tabletki Dormicum (midazolam) w celu podania i.m. mogę użyć zamiast wody do wstrzykiwań roztworu soli fizjologicznej (sprzedawanej w małych plastikowych buteleczkach np: do przemywania oka)?
Tak, możesz użyć roztworu soli fizjologicznej.
  • 212 / 4 / 0
katarzyna I pisze:
I PYTANIE : czy jakies komplikacje zakrzepowe badz jakiekolwiek uszkodzenie moich zyl od pojedynczej iniekcji dzisiejszej mi moga grozic? Boli teraz to miejsce wiadomo, ale prosze zacnych uzytkownikow o wypowiedzenie sie i ewentualne uspokojenie mojej zestresowanej osoby. Dzieki
Teoretycznie mogą nastąpić komplikacje (skrzep), jeżeli nie od samego alkoholu to od procesów gojenia które następują po silnym podrażnieniu ścian żyły alkoholem. Nie rozumiem w ogóle potrzeby dożylnego podawania diazepamu, moim zdaniem to czysta głupota. Przecież właściwe działanie diazepamu następuje po zmetabolizowaniu go w wątrobie do desmethyldiazepamu. Czy potrzeba natychmiastowego działania jest aż tak silna żeby niszczyć sobie żyły ? Jeżeli chcecie przyspieszyć "wjazd" benzodiazepiny, najlepiej rozpuścić ją w alkoholu i normalnie wypić (zwłaszcza na pusty zołądek), wtedy benzo wchodzi razem z alkoholem i może dać nawet delikatne uczucie "wjazdu". Jedyne benzo jakie nadaje się do i.v. to midazolam.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2012 przez DJ_Samo_Zycie, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik DJ_Samo_Zycie jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 1 / 0
Wiesz, to był "eksperyment", jednorazowy. W związku z tym wiem jak było i wiem, że nie warto powtarzać. Zresztą wjazdy to mam(y) po o wieeele lepszych (m.in) czyściutkich, opioidach. Jednakże miksy to miksy, szczególnie benzo+morfina. Dzięki za odp.
  • 520 / 8 / 0
Czy jeśli wszelkie benzo podane doustnie lub donosowo tylko mnie lekko smyrają (ostatnio zjadłem cała pakę klona 0,5 i hulałem rowerem po mieście, podobnie z lorkiem, itp.) to istnieje szansa, za jak huknę np: 1-2 mg klona dożylnie to w końcu TO poczuje?

02 paź 2012, 15:08
I czy to czekanie całą aż dobę, żeby się klon/rolka ze spirytem przegryzł jest konieczne? Nie wystarczy kilka razy porządnie wstrząsnąć i odstawić na 15 min, albo chociaż godzinkę?

Scalono - Belial
  • 73 / 2 / 0
Pytanie podstawowe brzmi CO ty tak naprawdę chcesz poczuć? Może za wiele się spodziewasz, benzo to nie są dragi po których ma się super odlot w krainę szczęścia, co najwyżej możesz czuć przyjemne rozluźnienie, większą emaptię, zanik stresów czy nieprzyjemnych myśli. A jak przesadzisz z ilością, to prawdopodobnie zaśniesz i nawet nie będziesz pamiętać kiedy. Moim zdaniem benzo dużo bardziej nadają się do miksów, czy to ze stymulantami czy z opioidami - osobiście preferuję to drugie. Druga sprawa - klony podane dożylnie nie działają dużo lepiej niż zjedzone. Wiadomo - efekt jest niemal natychmiastowy, ale jeśli ktoś twierdzi że po klonach jest jakiś konkretny wjazd to chyba nie wie o czym mówi. Najlepsze z benzo do podania iv są rolki w ampułkach, spróbuj, możesz poczujesz TO o co ci chodzi he he :-)
heroina spłynęła kanałami
tego dnia gdy wszystkie tamy popękały
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.