Przy cholinożernych nootropach tj. Noopept właściwie suplementacja źródłem choliny jest niezbędna do jego prawidłowego działania. Samą dietą nic nie zdziałasz, a przynajmniej niewystarczająco. U zdrowego CDP jest ok, więc akurat mogę Ci polecić. Na Alledrogo nie szukaj, bo tam często wałki robią - CDP-Cholina jest bezsmakowa i bezzapachowa.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Żeby zadziałał dobrze, trzeba brać codziennie 10-60mg.
24 kwietnia 2017adzik74 pisze: Czy suplementacja z cholina robi aż tak duża różnice, czy można z diety wystarczającą ilość dostarczyć oraz jak duża jest różnica pomiędzy sortami. Zaopatruje sie u znanego na forum szamana i wydawał się ok, jednak brak choliny sprawia, że rozglądam się za innymi źródłami
A jak bardzo chcesz to apteka i citotrop.
25 kwietnia 2017tutanota1 pisze: A czy można brać noopept doraźnie? 2-3 razy w tygodniu?
To ma głównie działać na poprawienie pamięci długotrwałej, więc najlepiej brać regularnie. Ale brać doraźnie można, poprawia delikatnie humor, troche przejaśnia w głowie i dodaje lekkiej pewności siebie. Przynajmniej ja tak mam, po sniffe, ale wiem, że nie tylko bo w temacie były głosy o identycznych odczuciach.
Brak tzw. brain fog, poprawiła się koncentracja, jakość snu, łatwiej przyswaja się czytany tekst, kompletnie przeszedł mi apetyt na słodycze, większa motywacja do machania żelastwem na siłowni, ogólnie bardziej radosny jestem. Coś wspaniałego ! Uboków póki co nie zaobserwowałem.
Niedługo składam kolejne zamówienie, tym razem wzbogacone o : cholinę, żeń-szeń, omega - 3 i kurkuminę.
Póki co jest świetnie ! Zobaczymy jak sytuacja rozwinie się przez następne tygodnie.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.