amfetamina działa
morfina/oksykodon działa dobrze
metadon Byłem leczony 1,5 roku i działał jak powinien
Bk nie robiło mi mega źle ale wiemy że to syf
GBL tak samo jak alko działa i nie pogłębia nerwicy
Benzo działa i jest bezpieczne
marihuana prawie każde zapalenie zły trip
14 stycznia 2024aucontraire pisze: Osobiście nie piję alkoholu, ale zdarzało się że napiłem się podczas brania 60mg paroksetyny i za każdym razem na następny dzień zwiększone lęki i ocd, i tak max. do kilku dni, później wracało do normy. Także nikomu nie polecam łączenia alko z ssri
Na weselach, imprezach najgorsze są właśnie takie mendy co namawiają na alkohol czy dragi, bardzo często wiedząc że człowiek ma z tym problemy, ale zamiast wspierać to oni ci życzą abyś chlał i ćpał z nimi bo uważają że jesteś gorszy skoro jesteś trzeźwy. Pamiętam kiedy chodziłem na pierwsze swoje mityngi aa, nie piłem 3 miesiące, byłem z siebie dumny, nadszedł czas że musiałem się pojawić na weselu kolegi. Sporo gości znałem osobiście. Przyjechałem autem z koleżanką, ja nie chciałem pić wcale więc byłem kierowcą, ona drinka pija ale wzięła bezalkoholowego żeby mi nie było przykro :) Ja miałem alibi, nie pije bo autem jestem. O ile większość gości których nie znałem, nie robili z tego żadnych problemów to kilku moich znajomych, jak mordy schlali proponowali picie, znana gadka "ze mną się nie napijesz ?" itp, a auto możesz tu zostawić jutro sobie zabierzesz jak wytrzeźwiejesz. Najlepiej unikać pseudo kolegów którzy życzą ci abyś się stoczył, bo on ma problem i nie może przestać to ty też musisz mieć problem. Takie mendy bywają. Unikam raczej takiego towarzystwa.
Tylko powiększenie źrenic i potliwość Towar sprawdzony,znajoma była wyjebana perfekcyjnie..
O co chodzi, czy możliwe że coś mi się na stałe zjebało w rec serotoninowych,nadal zdarza mi się czuć działanie leku mimo,że nie biorę go 18 dni, może się to wiązać z jakimiś zmianami w mózgu,których nie jestem w stanie odwrócić .
Zaczynam już panikować.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.