Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1534 / 204 / 0
Skąd w ogóle pomysł, że bf może w organizmie ludzkim metabolizować do morfiny? Przecież morfina jest pochodną fenantrenu, a bf pochodną piperydyny, dwa zupełnie odmienne szkielety budowy. Standardowe testy faktycznie nie wykrywają fnt, bf, prawdopodobnie nie będą też wykrywać petydyny (Dolarganu), bo to też pochodna piperydyny, a dokładnie 4-fenylopiperydyny.
  • 1680 / 266 / 0
tur3k pisze:
No i jeszcze jedno pytanko, bo mi się przypomniało - czy w warunkach domowo-metkatowych że się tak wyrazę idzie zrobić z BF-a np fenta albo inną pochodną silniejszą od butyra ? Wszak na dłuższą metę to bardzo droga zabawa.
Warunki metkatowe nie mają nic wspólnego z syntezą, bardziej z gotowaniem jajecznicy. Ale jak chcesz to możesz spróbować. Sama synteza b-f nie różni się stopniem trudności od fentanylu, natomiast mocniejsze analogi i dłużej działające jak na przykład alfa-metylo-butyr-fentanyl są już o wiele trudniejsze i w dodatku trzeba cisnąć reakcję amfetaminy w jednym etapie.
Sam fentanyl jest nielegalny, więc jak już to skup się na butyr-fentanylu. Robi się bezpośredni prekursor, czyli ANPP w wyniku 3-dniowej 4-etapowej trudnej reakcji wymagającej trudno dostępnych odczynników i sprzętu za kilka tys złotych, ostatni etap tylko się różni. Podobno dla chcącego nic trudnego, a w praktyce ciężko nawet zacząć, tj. zdobyć odczynniki takie jak bromek fenetylu czy piperydon ;-)
Jeśli jednak potrafiłbyś zdobyć te odczynniki (Sigma, Merck, obojętnie) to daj znać. :rolleyes:

reakcja wygląda tak.

bromek fenetylu + piperydon = NPP
NPP + anilina + NaBH4 = ANPP /na sitach molekularnych/
ANPP + chlorek butyrtlu = butyrfentanyl /w pirydynie/

analogicznie do fenta:

[ external image ]
Największy przegryw na forum
  • 316 / / 0
Ktoś wie czy bf rozpuszcza się w glikolu? Nie mam wagi, nie mam pojęcia jak to odmierzyc inaczej niż w roztworze, a boję się, że mi się zepsuje w wodzie. A przecież alko nie będę ladowal po kablach...
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Pisze z telefonu wiec sie bede streszczal: B-F z neuroleptykami jest bardzo niebezpieczny? np. z kwetiapina?
  • 124 / 6 / 0
pewnie jak z innymi opio lub alkoholem - możliwość wystąpienia zespołu pozapiramidowego. W leczniczych dawkach neuro i małych alko czy opio ktoś pisał że sobie czasem pozwala, jednak zalecałbym ostrożność...

"Interakcje

Może nasilać działanie alkoholu i leków wpływających hamująco na OUN, zachować ostrożność. "
  • 1680 / 266 / 0
UsmiechnietaMorda pisze:
Eeee jeśli chcesz dzielić na zeszycie takiego skurwysyna jak fent to powodzenia... Wagę zamierzam kupić jak będę przy hajsie, poki co stać mnie tylko na narkotyki :P
Nie chwalę się, ale dzieliłem na oko a przerobiłem bardzo dużo, na pewno ponad 10g fenta w proszku. Po prostu wiem jaka jest objętościowa różnica pomiędzy 5mg a 25mg, gdy startowałem z tematem fenta zaczynałem od takiego mikro ziarenka wielkości 2 ziarenek piasku. Wydzielając takie ilości nie potrzebowałem wagi i nigdy sobie krzywdy nie zrobiłem. b-F jest bezpieczniejszy od fenta. No i ja nie radzę dzielić na oko, tylko na kartce papieru, gdzie łatwo dzielić substancję, widać pole powierzchni jakie zajmuje na kartce w kratkę np. 50mg - na prawdę trudno Ci to podzielić na 10 dawek po 5mg z dokładnością do 1mg?

Najśmieszniejsze jest to, że najwięcej panikują osoby, które nie brały tego. I najwięcej do powiedzenia mają.

Owszem, nie zachęcam do dzielenia na oko pochodnych fentanylu, ale bez wagi ani roztworów glikolowych też da radę ogarnąć dzielenie substancji. A wagi są już od 10zł na allegro! Na prawdę to jakaś filozofia, jak się nie ma super dokładnej wagi tylko taką z dokładnością do 10mg, zważyć nasze 100mg, podzielić na pół, połowę na 10 części i potem tę jedną część na pół? Mamy 2,5mg w takiej kupce i pewność, że na pewno nie ma tam 10mg.

No ale nie namawiam was, żeby nie było że ktoś tak podzieli 50mg na 10 części, że pierdolnie iv 20mg.
  • 316 / / 0
Tak tylko że przy małych ilościach dzielac na oko można się nieźle przejechać. Po prostu nie mam takiego doświadczenia że wiem mniej więcej jak popatrze ile w tym jest, dlatego wolę już w roztworze to mieć i najwyżej polecę w ciągu z wenflonem żeby się nie zepsuło.

Edit: strzeliłem 0.25mg i jest bardzo fajnie, ale trochę jednak niedosyt. Spróbuję później z 0.5, aczkolwiek chyba przygotuje od razu adrenalinę obok na wszelki wypadek.
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
Taka dawka jak 0,25mg nie ma prawa zadziałać na dorosłą osobę. Spróbuj 1mg.
  • 316 / / 0
A zadziałała całkiem fajnie tylko bez euforii. Ogółem to mnie opio bardzo robią w przeciwieństwie do np ketonow gdzie muszę dużo zjeść żeby było fajnie. Spróbuję z połówką i domieszam trochę flubromazolamu, może być ciekawie.
  • 205 / / 0
Jutro pierwszy test bf, mam 0,35 g rozcierki z kofeina i 35mg czysciocha. Podobno najlepiej palic ale chce tez pojechac po nosie i zastanawiam sie jak to sensownie podzielic.
Bania goni banie:P
ODPOWIEDZ
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.