Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1542 / 212 / 0
Skąd w ogóle pomysł, że bf może w organizmie ludzkim metabolizować do morfiny? Przecież morfina jest pochodną fenantrenu, a bf pochodną piperydyny, dwa zupełnie odmienne szkielety budowy. Standardowe testy faktycznie nie wykrywają fnt, bf, prawdopodobnie nie będą też wykrywać petydyny (Dolarganu), bo to też pochodna piperydyny, a dokładnie 4-fenylopiperydyny.
  • 1680 / 269 / 0
tur3k pisze:
No i jeszcze jedno pytanko, bo mi się przypomniało - czy w warunkach domowo-metkatowych że się tak wyrazę idzie zrobić z BF-a np fenta albo inną pochodną silniejszą od butyra ? Wszak na dłuższą metę to bardzo droga zabawa.
Warunki metkatowe nie mają nic wspólnego z syntezą, bardziej z gotowaniem jajecznicy. Ale jak chcesz to możesz spróbować. Sama synteza b-f nie różni się stopniem trudności od fentanylu, natomiast mocniejsze analogi i dłużej działające jak na przykład alfa-metylo-butyr-fentanyl są już o wiele trudniejsze i w dodatku trzeba cisnąć reakcję amfetaminy w jednym etapie.
Sam fentanyl jest nielegalny, więc jak już to skup się na butyr-fentanylu. Robi się bezpośredni prekursor, czyli ANPP w wyniku 3-dniowej 4-etapowej trudnej reakcji wymagającej trudno dostępnych odczynników i sprzętu za kilka tys złotych, ostatni etap tylko się różni. Podobno dla chcącego nic trudnego, a w praktyce ciężko nawet zacząć, tj. zdobyć odczynniki takie jak bromek fenetylu czy piperydon ;-)
Jeśli jednak potrafiłbyś zdobyć te odczynniki (Sigma, Merck, obojętnie) to daj znać. :rolleyes:

reakcja wygląda tak.

bromek fenetylu + piperydon = NPP
NPP + anilina + NaBH4 = ANPP /na sitach molekularnych/
ANPP + chlorek butyrtlu = butyrfentanyl /w pirydynie/

analogicznie do fenta:

[ external image ]
Największy przegryw na forum
  • 316 / / 0
Ktoś wie czy bf rozpuszcza się w glikolu? Nie mam wagi, nie mam pojęcia jak to odmierzyc inaczej niż w roztworze, a boję się, że mi się zepsuje w wodzie. A przecież alko nie będę ladowal po kablach...
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Pisze z telefonu wiec sie bede streszczal: B-F z neuroleptykami jest bardzo niebezpieczny? np. z kwetiapina?
  • 124 / 6 / 0
pewnie jak z innymi opio lub alkoholem - możliwość wystąpienia zespołu pozapiramidowego. W leczniczych dawkach neuro i małych alko czy opio ktoś pisał że sobie czasem pozwala, jednak zalecałbym ostrożność...

"Interakcje

Może nasilać działanie alkoholu i leków wpływających hamująco na OUN, zachować ostrożność. "
  • 1680 / 269 / 0
UsmiechnietaMorda pisze:
Eeee jeśli chcesz dzielić na zeszycie takiego skurwysyna jak fent to powodzenia... Wagę zamierzam kupić jak będę przy hajsie, poki co stać mnie tylko na narkotyki :P
Nie chwalę się, ale dzieliłem na oko a przerobiłem bardzo dużo, na pewno ponad 10g fenta w proszku. Po prostu wiem jaka jest objętościowa różnica pomiędzy 5mg a 25mg, gdy startowałem z tematem fenta zaczynałem od takiego mikro ziarenka wielkości 2 ziarenek piasku. Wydzielając takie ilości nie potrzebowałem wagi i nigdy sobie krzywdy nie zrobiłem. b-F jest bezpieczniejszy od fenta. No i ja nie radzę dzielić na oko, tylko na kartce papieru, gdzie łatwo dzielić substancję, widać pole powierzchni jakie zajmuje na kartce w kratkę np. 50mg - na prawdę trudno Ci to podzielić na 10 dawek po 5mg z dokładnością do 1mg?

Najśmieszniejsze jest to, że najwięcej panikują osoby, które nie brały tego. I najwięcej do powiedzenia mają.

Owszem, nie zachęcam do dzielenia na oko pochodnych fentanylu, ale bez wagi ani roztworów glikolowych też da radę ogarnąć dzielenie substancji. A wagi są już od 10zł na allegro! Na prawdę to jakaś filozofia, jak się nie ma super dokładnej wagi tylko taką z dokładnością do 10mg, zważyć nasze 100mg, podzielić na pół, połowę na 10 części i potem tę jedną część na pół? Mamy 2,5mg w takiej kupce i pewność, że na pewno nie ma tam 10mg.

No ale nie namawiam was, żeby nie było że ktoś tak podzieli 50mg na 10 części, że pierdolnie iv 20mg.
  • 316 / / 0
Tak tylko że przy małych ilościach dzielac na oko można się nieźle przejechać. Po prostu nie mam takiego doświadczenia że wiem mniej więcej jak popatrze ile w tym jest, dlatego wolę już w roztworze to mieć i najwyżej polecę w ciągu z wenflonem żeby się nie zepsuło.

Edit: strzeliłem 0.25mg i jest bardzo fajnie, ale trochę jednak niedosyt. Spróbuję później z 0.5, aczkolwiek chyba przygotuje od razu adrenalinę obok na wszelki wypadek.
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 269 / 0
Taka dawka jak 0,25mg nie ma prawa zadziałać na dorosłą osobę. Spróbuj 1mg.
  • 316 / / 0
A zadziałała całkiem fajnie tylko bez euforii. Ogółem to mnie opio bardzo robią w przeciwieństwie do np ketonow gdzie muszę dużo zjeść żeby było fajnie. Spróbuję z połówką i domieszam trochę flubromazolamu, może być ciekawie.
  • 205 / / 0
Jutro pierwszy test bf, mam 0,35 g rozcierki z kofeina i 35mg czysciocha. Podobno najlepiej palic ale chce tez pojechac po nosie i zastanawiam sie jak to sensownie podzielic.
Bania goni banie:P
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.