Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
karo tu trzeba wykazać trochę inwencji i sprytu ,najpierw trzeba wybadać człowieka..jakie ma podejście i na co możesz sobie pozwolić , oczywiście na dzień dobry przepisują srri ,możesz wybrzydzać że skutki uboczne że ci nie pomaga jak kolega wyżej sugeruje ale zanim lekarzyna wpadnie na pomysł żeby przepisać moklo to może i rok minąć

A mój sposób był taki ,załatwiłem sobie pudełko leku który chciałem dostać ..poszedłem z nim do lekarza i powiedział że kiedyś brałem ...ale przestałem i chciał bym wrócić do leczenia ..oczywiście oświadczając że masa innych leków mi nie pomogła
  • 89 / 2 / 0
A mój sposób był taki ,załatwiłem sobie pudełko leku który chciałem dostać ..poszedłem z nim do lekarza i powiedział że kiedyś brałem ...ale przestałem i chciał bym wrócić do leczenia ..oczywiście oświadczając że masa innych leków mi nie pomogła[/quote]

Jak załatwiles sobie pudełko leku ?
  • 641 / 16 / 0
wydrukował na drukarce kolorowej i złożył, jak makietę samochodu, może interesuje się modelarstwem
  • 983 / 16 / 0
Nie no co ty... za dużo atramentu wychodzi, nie opłaca się, stawiam na grzebanie w szpitalnych śmietnikach.

@quiru18
Tak jak mówiłem, "kontynuacja leczenia" tylko bez przynoszenia pudełek (przecież nie odeśle jej do chaty po karton...), podałem dwa "warianty":
1) prosto z mostu "Mobemid 150mg biorę i się skończył, a nie ma mojego lekarza, 4 pudła pisz chuju zanim się wkurwię, a tego nie chcesz, bo Xanax też mi się skończył"
2) Skutki uboczne - likwidujesz SSRI, ale moklobemid możesz zobaczyć kiedyśtam, więc lepsza jest metoda nr 1.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2011 przez bzdaddict, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 79 / / 0
Na kontynuacje leczenia nie zawsze się da. Wtedy albo przynieś pan zaświadczenie albo kopie historii leczenia. Na takie wałki na pogotowiu, czy tym bardziej w sobotę na ostrym dyżurze w psychiatryku już się nie nabierają. Najlepiej jakby lekarz Cie znal, wiedział ze nie pomieszasz i nic nie odjebiesz; nie unosił się honorem ze jest mądrzejszy. goldpharma.com w ostateczności(albo inne apteki internetowe).
  • 89 / 2 / 0
Ja chcem dostac minseryne albo clomipranine i moja metedo bedzie taka zaniose mu pelno pudelek lekow ssri snri ssre abilify i ten mobemid powiem ze te leki na mnie nie poskutkowaly i chcem cos porzadnego bo juz trace nadzieje ze moze byc lepiej ze sie lecze 2 lata powiem prawde musi mii przypisac !!!
  • 642 / 14 / 0
Na kontynuacje leczenia nie zawsze się da.
Dlatego pisałem że trzeba wybadać człowieka
Ja chcem dostac minseryne albo clomipranine i moja metedo bedzie taka zaniose mu pelno pudelek lekow ssri snri ssre abilify
To nie skup makulatury że wystarczy zanieść kartony ;p Jeśli chcesz konkretny lek to musisz stworzyć odpowiednie warunki chorobowe trafiające w spektrum działania leku .......bo tak to napierdzielisz bzdur a lekarz po wywiadzie z tobą zdecyduje że coś innego ci pomoże
Nie no co ty... za dużo atramentu wychodzi, nie opłaca się, stawiam na grzebanie w szpitalnych śmietnikach.
Tak się składa że kiedyś od użytkowników h wyprosiłem pudełka ,a jak pokazujesz lekarzowi pudełko to już inna gadka jest (widzi że masz doświadczenie z lekiem i jest spokojny)Nawet kiedyś na butelkę po babcinym tramalu dostałem nowy ,ale niestety z pełną refundacją musiałem zapłacić 120zł
U mnie jest taki szpital (brudna rudera)i tam do leczenia nawet psa nikt nie chce dać ,i tam pacjent wchodzi do lekarza ...ten wypisuje reckę i karze spadać bo radia spokojnie nie może posłuchać
  • 89 / 2 / 0
To ze zaniose duzo opakowan od lekow ktorych bralem z grup SSRI SNRI NDRI i SSRE to po pierwsze ze bankowo nie dostane ich ponownie bo je bralem po parenascie razy przez 2 lata i sie nie sprawdzily i to jest bardzo solidny argument ktory przemawia za innymi antydepresantami starej daty no i oczywiscie cos powiem od siebie poniekad tak aby nakierowac go na ten lek jesli dostane inny to tez bede zadowolony z starej daty ale w to watpie.
  • 89 / 2 / 0
po 24 godzinach mowiles ze schodzi z oranizmu to dlaczego w ulote jest napisane zeby odczekac 2 tygodnie czy tydzien zeby zazyc inne imao czy tlpd ??? Wedlug Ciebie jak po 24 h zazylem bufika i pije alko to moge metedron ktos mowil ze to nie jest imao ale do konca w to nie wierze co ty o tym sadzsz ?
  • 642 / 14 / 0
Musisz logicznie przemyśleć każdą sytuacje ,to że wyłożysz tyle pudełek to nie znaczy że przepisze ci ten 1 którego jeszcze nie brałeś po 15 poprzednich lekach ...a może wpaść na pomysł skoro nic nie pomaga to do szpitala skierowanie ,albo sam pójdzie cie do terapeuty umówić ...ale to zależy od gościa wszystko

Moklobemid ma czas półtrwania 2h ..ale posiada też ukryty czas rozpadu 36h ...usuwany z organizmu jest praktycznie w ciągu 2 dni..ale za nim Mao wróci do normy to koleje 2-3 dni wymaga
Na ulotkach piszę się tak ze względu bezpieczeństwa ,albo żeby nikt im nie wytoczył procesu w razie komplikacji ..dziadka z uszkodzoną wątrobą która usunie lek 10 razy wolniej
Speed,mefedron działają w pewnym sensie poprzez Mao ,ale wraca do normy natychmiast po skończeniu fazy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.