Jeszcze raz polecam Ci "Terapię Bólu" pod red. W. Gumułki, jest tam dokładnie opisane gdzie i jakie klasy receptorów opioidowych znajdują się w organizmie człowieka i zwierząt.
Odżałuj te kilkanaście złotych i zafunduj sobie tę książkę - jest do kupienia na świstaku, poszerzysz horyzonty i przestaniesz wygadywać głupoty, powtarzając za jakimiś debilami, co coś głupiego spłodzili w internecie.
No chyba, że masz problemy z czytaniem książek, w takiej sytuacji nie ma co z tobą dyskutować.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Little_Jack pisze:Ty wiesz człowieku na jakiej zasadzie loperamid zatrzymuje ci sraczkę? Na tej samej zasadzie oddziałuje na te receptory opioidowe, do których dotrze w mózgu w bardzo niewielkiej ilości przekraczając barierę krew-mózg.
To jak piszesz takie rzeczy to się nie dziw, że się ludzie 'przypierdalają', bo albo masz problem ze zrozumieniem tematu, albo problem z poprawnym wyrażaniem tego co masz na myśli.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
Tutaj jakiś z ostatnich, ale widać przeżył :-)
https://www.reddit.com/r/opiates/commen ... recent_od/
Do momentu, gdy włączyłem internet, nie wiedziałem, że jest tylu idiotów na świecie. Stanisław Lem.
To wszystko tak a propos tego, co jest wypisywane zwłaszcza na forach z USA.
God Fuck USA
Natomiast zwróciłem uwagę, na popularność Loperamidu, który jest tam używany co najmniej jak u nas kodeina. Nie przez jednego czy dwóch forumowych ćpaków, tylko naprawdę walą to tam na potęgę. Szczególnie jak w ichniejszych mediach poruszyli sprawę nadużywania tego środka, po jakiś dwóch przedawkowaniach..... Osobiście testowałem Lope w dawce całego opakowania na raz i nawet gila mi nie zresetowało :-/ Nie sądzę też, żeby Lope w ich specyfikach, miało jakiś cudowny dodatkowy składnik, który by pomagał przełamywać BBB.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.