Jeszcze raz polecam Ci "Terapię Bólu" pod red. W. Gumułki, jest tam dokładnie opisane gdzie i jakie klasy receptorów opioidowych znajdują się w organizmie człowieka i zwierząt.
Odżałuj te kilkanaście złotych i zafunduj sobie tę książkę - jest do kupienia na świstaku, poszerzysz horyzonty i przestaniesz wygadywać głupoty, powtarzając za jakimiś debilami, co coś głupiego spłodzili w internecie.
No chyba, że masz problemy z czytaniem książek, w takiej sytuacji nie ma co z tobą dyskutować.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Little_Jack pisze:Ty wiesz człowieku na jakiej zasadzie loperamid zatrzymuje ci sraczkę? Na tej samej zasadzie oddziałuje na te receptory opioidowe, do których dotrze w mózgu w bardzo niewielkiej ilości przekraczając barierę krew-mózg.
To jak piszesz takie rzeczy to się nie dziw, że się ludzie 'przypierdalają', bo albo masz problem ze zrozumieniem tematu, albo problem z poprawnym wyrażaniem tego co masz na myśli.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
Tutaj jakiś z ostatnich, ale widać przeżył :-)
https://www.reddit.com/r/opiates/commen ... recent_od/
Do momentu, gdy włączyłem internet, nie wiedziałem, że jest tylu idiotów na świecie. Stanisław Lem.
To wszystko tak a propos tego, co jest wypisywane zwłaszcza na forach z USA.
God Fuck USA
Natomiast zwróciłem uwagę, na popularność Loperamidu, który jest tam używany co najmniej jak u nas kodeina. Nie przez jednego czy dwóch forumowych ćpaków, tylko naprawdę walą to tam na potęgę. Szczególnie jak w ichniejszych mediach poruszyli sprawę nadużywania tego środka, po jakiś dwóch przedawkowaniach..... Osobiście testowałem Lope w dawce całego opakowania na raz i nawet gila mi nie zresetowało :-/ Nie sądzę też, żeby Lope w ich specyfikach, miało jakiś cudowny dodatkowy składnik, który by pomagał przełamywać BBB.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.