Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / 3 / 0
Hej.

To mój pierwszy antydep, stosuje 10mg rano, tabletki z ropadem w jamie ustnej. Trzeźwy jestem całkowicie, zero używek.

Mam pytanie głównie odnośnie skutków ubocznych tego leku. Opiszę z grubsza moją sytuacje, bo wiedziałem że może być nieciekawie, ale nie spodziewałem się takiej jazdy.

Zacząłem stosowanie 13 grudnia. 1 dnia nic się nie działo. Już następnego dnia od rana mierzyłem się ze sporym lękiem, zwłaszcza że znalazłem się w bardzo zatłoczonym miejscu. No nic, slyszałem że tak może być. Lęki minęły jakoś po paru dniach całkiem.

Tylko mam spore problemy ze strony układu pokarmowego.

Wyjechałem na jakiś czas żeby mieć spokój na głowie i lek mógł się dobrze rozkręcić.

I od 20 grudnia mam codziennie biegunkę. Obniżony apetyt też występuje, ale bez tragedii. 1 raz dziennie, ale woda. Nudności jeśli występowały to delikatnie, głównie to wypróżnianie zawodzi.
Wczoraj wcale nie korzystałem z toalety, już się cieszyłem że się unormowało, by dziś zostać wybudzony pilną potrzebą toalety.

Pozatym sporo śpię co mi nie przeszkadza. Suchość w ustach też potężna, woda się leje ,a usta dalej popękane - nie wyrabiam z linomagiem, ale to do przeżycia. Psychiczne samopoczucie ok.

Zawsze miałem delikatny żołądek i takich problemów też po rozmowie z lekarzem się spodziewałem. Jednak miałem nadzieje że to w kilka dni przejdzie.

Zaczynam się martwić troszeczkę, pije dużo wody i dalej spożywam esci (nigdy na pusty żołądek jeśli to ma znaczenie).

Czy u kogoś występowały takie chamskie wielodniowe problemy żołądkowe? Ile to jeszcze może potrwać? Zaczynam już rozważać odstawienie tego leku :/

Od 25 już kawę odstawiłem bo myślałem że pomoże, nie pomogło.

Chciałbym stosować ten lek, bo bardzo pomógł osobom w mojej rodzinie i ma tu dobre rekomendacje na hypku. Daję sobie czas max do 4-5 grudnia na unormowanie tej sytuacji bo 7 stycznia chciałbym wrócić do pracy.

Błagam niech ktoś powie że też miał takie jazdy po esci, a nie że mój żołądek powiedział Basta.
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2025 przez JakBySieTuNazwac, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.