Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
Wniosek nasuwa się już teraz sam. Bardzo dziękuje za pomoc :-D
  • 11 / / 0
no niewiem jak na mnie to zaden z sposobów nie zadziałał jarałem przez jakis rok dzień w dzień ostatnio przypał 5 dni przerwy picie wody/mleka/pluszów/witamina C/inne witaminy + dolanie VISINE i na MultiTescie gruba jeedna krecha przy THC wiec wyszło ze jarałem..
Uwaga! Użytkownik morfina123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 300 / 6 / 0
Wyszedł komuś już ten wałek z visine?
Mi robią testy w poniedziałek (bedzie 8 dni od przypadkowo zjaranego lolka w sylwestra - wczesniej długo nie jarałem), na mocz albo na śline.
Jak na śline to będzie luz, ale na mocz to chyba może być przypał?
  • 300 / 6 / 0
Jeśli to co pisze ta pani jest prawdą to sam sobie odpowiedziałem na moje pytanie
http://portal.abczdrowie.pl/pytania/thc ... u-i-slinie
  • 1041 / 4 / 0
A co może się stać z moczem przechowywanym w temp pokojowej? Może się 'zepsuć'? Wiadomo, że do badań taki mocz się nie będzie nadawał, ale jak by to było z testami? Zadziała jak trzeba, czy np istnieje ryzyko wystąpienia błędu lub nawet fałszywego wyniku?
  • 2814 / 14 / 0
Istnieje możliwość uzyskania wyniku fałszywie ujemnego w przypadku przechowywania moczu w złych warunkach.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 652 / 3 / 0
Spytam teoretycznie, czy wykrywalność kodeiny w multiteście jest mniejsza czy taka sama jak np. morfiny?
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 2814 / 14 / 0
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1041 / 4 / 0
300mg kodeiny ostatnio w środę tydzień temu. Dziś wyszło na teście... Nie wiem, jakim cudem. Test Intimex.
  • 1041 / 4 / 0
Interesuje mnie skuteczność metody dodawania wybielacza do próbki. Wg tych badań:
http://www.clinchem.org/content/34/11/2333.full.pdf

Wygląda to bardzo zachęcająco, ale czy ktoś próbował? No i jak wyeliminować potencjalnie wyczuwalny zapach, zmianę koloru próbki(?), spienienie? Czy wybielacz musi zawierać jakiś konkretny związek chemiczny?
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.