No i jeszcze brak satysfakcji i chęci, gdy podobasz się dziewczynom 2/10 albo takim z totalną depresją. Może dałoby się tak przełamać jakieś fobie, ale nie ma się na to najmniejszej ochoty.
ja bym depresyjnej dziewczyny nie skreslal
[mention]Huk[/mention],[mention]Sinnis[/mention],[mention]akmere [/mention]ostrzeżenie słowne; koniec offtopa! /neurobiolog
Ja nigdy nie byłem emocjonalny, cała ta emocjonalność jest wymuszona podlega raczej ścisłej analizie, dedukcji, tego co czuje dana osoba - w większości przypadków trafnie oceniam na podstawie różnorakich przesłanek. Wiedza teoretyczna na temat funkcjonowania ludzkiej psychiki, schematów myślowych, podświadomości jest u mnie na naprawdę wysokim poziomie. No i co z tego skoro pozostaje strach, mam świadomość że jest irracjonalny, pozbawiony logiki i mocno wyolbrzymiony. Zawsze pozostaje w strefie komfortu, w samotności gdzie czuje się bezpiecznie, tam gdzie nikt nie może mi nic zrobić, stres ma na mnie bardzo zły wpływ a wchodzenie w relację zwłaszcza z nowo poznaną osobą jest dla mnie straszliwie stresujące. Ciągłe analizowanie, tego co mam powiedzieć, czy aby na pewno zachowuje się prawidłowo, znacznie utrudnia budowanie relacji. Chyba dzieje się tak z obawy przed odrzuceniem, z tym że dana osoba w jakiś sposób się do mnie zniechęci i odsunie, mam i tak bardzo mało znajomych nie chce tracić kolejnych.
18 września 2017Sinnis pisze: rozmawianie z dziewczynami do których nie czuję pociągu i nie jestem nimi zainteresowany przychodziło mi z dużą łatwością, nie bałem się bo mi nie zależało.
02 października 2017Sinnis pisze: Pytanie czy to zmęczenie daje takie wyjebanie, czy może narażanie się na silne bodźce społeczne w pracy, zmniejsza wrażliwość na te pozostałe, mniejsze.
Po prostu zauważyłeś, że doskonale rzdzisz sobie z wiekszymi ( w/g Ciebie ) problemami, więc mniejsze ( w/g Ciebie ... ) nie wywołują psychosomatycznych objawów . Wniosek ??? ... to nie "fobia społeczna " , a ... jak zwykle w fobiach ... LĘK STRACHU !!!
@farawayfromheaven : może na Afrodytę czekasz (wspominającą czasy prenatalne ...
koniec offtopu
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.