No i jeszcze brak satysfakcji i chęci, gdy podobasz się dziewczynom 2/10 albo takim z totalną depresją. Może dałoby się tak przełamać jakieś fobie, ale nie ma się na to najmniejszej ochoty.
ja bym depresyjnej dziewczyny nie skreslal
[mention]Huk[/mention],[mention]Sinnis[/mention],[mention]akmere [/mention]ostrzeżenie słowne; koniec offtopa! /neurobiolog
Ja nigdy nie byłem emocjonalny, cała ta emocjonalność jest wymuszona podlega raczej ścisłej analizie, dedukcji, tego co czuje dana osoba - w większości przypadków trafnie oceniam na podstawie różnorakich przesłanek. Wiedza teoretyczna na temat funkcjonowania ludzkiej psychiki, schematów myślowych, podświadomości jest u mnie na naprawdę wysokim poziomie. No i co z tego skoro pozostaje strach, mam świadomość że jest irracjonalny, pozbawiony logiki i mocno wyolbrzymiony. Zawsze pozostaje w strefie komfortu, w samotności gdzie czuje się bezpiecznie, tam gdzie nikt nie może mi nic zrobić, stres ma na mnie bardzo zły wpływ a wchodzenie w relację zwłaszcza z nowo poznaną osobą jest dla mnie straszliwie stresujące. Ciągłe analizowanie, tego co mam powiedzieć, czy aby na pewno zachowuje się prawidłowo, znacznie utrudnia budowanie relacji. Chyba dzieje się tak z obawy przed odrzuceniem, z tym że dana osoba w jakiś sposób się do mnie zniechęci i odsunie, mam i tak bardzo mało znajomych nie chce tracić kolejnych.
18 września 2017Sinnis pisze: rozmawianie z dziewczynami do których nie czuję pociągu i nie jestem nimi zainteresowany przychodziło mi z dużą łatwością, nie bałem się bo mi nie zależało.
02 października 2017Sinnis pisze: Pytanie czy to zmęczenie daje takie wyjebanie, czy może narażanie się na silne bodźce społeczne w pracy, zmniejsza wrażliwość na te pozostałe, mniejsze.
Po prostu zauważyłeś, że doskonale rzdzisz sobie z wiekszymi ( w/g Ciebie ) problemami, więc mniejsze ( w/g Ciebie ... ) nie wywołują psychosomatycznych objawów . Wniosek ??? ... to nie "fobia społeczna " , a ... jak zwykle w fobiach ... LĘK STRACHU !!!
@farawayfromheaven : może na Afrodytę czekasz (wspominającą czasy prenatalne ...
koniec offtopu
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.