Fuck, przysnąłem i wypaliłem sobie dziurę papierosem w mojej ulubionej bluziee, kurwa.
Wszystko wesoło jest jak obiad u teściów
I jak dostajesz wpierdol kopią od razu w sześciu.."
Comfortably Numb
wawi112 vol2.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
To czas na mały update. Minęło trochę czasu od kiedy byłam tu ostatni raz. Cóż, mimo wszystko idę do przodu. Ostatnio dużo czasu spędziłam w laboratorium i bibliotece, gdzie kończę moją pracę z chemii/biochemii na koniec roku, i nad którą spędziłam prawie 6 miesięcy (zostały jeszcze trzy tygodnie). Jestem dobrej myśli ;). Poza tym mam mniejsze problemy ze snem, co też na plus.
Z gorszych rzeczy, niestety, to bupra. Zdecydowanie zbyt szybko uzależnia fizycznie (dawki poniżej 10 mcg/h). Po trzech dniach bez tego gó@#a pełne dreszcze, rozregulowany układ termoregulacyjny, łzawienie itp. Nic ciekawego. A w dodatku ogromny brak motywacji i sił do czegokolwiek.
Z nowości natomiast... Gdy się skończyły plastry - cóż, jednak nie udało mi się trzymać zaleceń lekarza - przeszłam na parę dni na pochodne fentanylu (przynajmniej tak to przedstawiono). Po tym czymś mój stan był jeszcze gorszy niż w trakcie objawów odstawiennych po buprenorfinie. Ból głowy, o wiele większy brak chęci do robienia czegokolwiek, brak chęci do życia, pustka, ogromna pustka i duże uspokojenie, senność. Dziwna substancja, nie wyobrażam sobie, bym brała to codziennie, i mało tego - w tradycyjnych "rekreacyjnych" ilościach (ja brałam 1/4 normalnej dawki). Moim skromnym zdaniem, czyli zdaniem osoby nie mającej nigdy wcześniej styczności z fentanylem, ani jego pochodnymi - ta substancja nadaje się chyba tylko w przypadku pacjentów terminowych, onkologicznych, leżących w hospicjach. Nie wiem jak w większych dawkach można by pracować, studiować, wychodzić na miasto, załatwiać sprawy w urzędach... żyć po prostu.
Dzisiaj mam już receptę na buprę. I powoli trzeba myśleć, jakby z tego zejść. Wizja miesięcznego skrętu wcale mi się nie widzi, poza tym nie mogę sobie pozwolić na tyle czasu. Ech, do czerwca coraz bliżej (w czerwcu wszelkie drug-testy mają być negatywne, pokazywać 0) :D.
SoSorry, że nie odpisywałam na GG. Wkrótce odezwę się.
Pozdrawiam.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
Smiesznie bylo grzalo sie na umur i wszystko mialo w dupie. Teraz juz nie grzeje dłuższy czas i jakoś sie trzymie ;)
13 lutego 2017ununquadium pisze: Z gorszych rzeczy, niestety, to bupra. Zdecydowanie zbyt szybko uzależnia fizycznie (dawki poniżej 10 mcg/h). Po trzech dniach bez tego gó@#a pełne dreszcze, rozregulowany układ termoregulacyjny, łzawienie itp. Nic ciekawego. A w dodatku ogromny brak motywacji i sił do czegokolwiek.
Z nowości natomiast... Gdy się skończyły plastry - cóż, jednak nie udało mi się trzymać zaleceń lekarza - przeszłam na parę dni na pochodne fentanylu (przynajmniej tak to przedstawiono).
Po tym czymś mój stan był jeszcze gorszy niż w trakcie objawów odstawiennych po buprenorfinie. Ból głowy, o wiele większy brak chęci do robienia czegokolwiek, brak chęci do życia, pustka, ogromna pustka i duże uspokojenie, senność.
Dziwna substancja, nie wyobrażam sobie, bym brała to codziennie
– Wydaje mi się, że niewiele masz wprawy – powiedziała Królowa. – Gdy byłam w twoim wieku, wprawiałam się co dnia przez pół godziny. Ach, czasem udawało mi się uwierzyć w sześć niemożliwych rzeczy już przed śniadaniem."
Nie wiem jak w większych dawkach można by pracować, studiować, wychodzić na miasto, załatwiać sprawy w urzędach... żyć po prostu.
No elo.
15 lutego 2017sprawdzone_info pisze: Dziwna sprawa na skręcie, co nie?
28 marca 2017fiodor pisze: Jak odmierzyc w miare bezpiecznie ile wziasc na pierwszy raz.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.