...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 17 / 1 / 0
A co konkretnie mam napisać?
Jestem świeża w temacie. Czytam od kilku dni. Wiem co mówi i wiem co ma przy sobie. Pytanie czy jedno i drugie to to samo.
W spokoju go nie zostawię. Pal licho ze mną. Nie pozwolę jednak żeby dzieci na to patrzały. Widziały zmiany nastrojów wybuchowosc czy cóż tam się jeszcze wydarzy. Jak wyjść z domu czy pozwolić żeby on wyszedł gdzieś sam z dziećmi? Tego się boje. Zdania typu wiem co robię jestem odpowiedzialny czy nic się nie stanie straciły na znaczeniu. Sytuacja jest bardzo pokręcone owszem. Pytać odpowiem jak będę umiała.
  • 43 / 7 / 1
07 marca 2018-] pisze:

Co by potrzebowała jeśli uda mi się namówić go na domowy detoks?
Świadomości, że po pierwszej lepszej Waszej kłótni, pierwszą osobą do której się uda będzie jego dostawca.

Zrozum, że On musi chcieć zrobić to dla dobra całej rodziny, inaczej nie zdziałasz nic.
Władza mara Cię po jajach mówiąc, że ma taką pracę... :nuts:
  • 594 / 34 / 0
Nie wybielam tego konkretnego przypadku tylko daję pod rozwagę ile to osób po kłótni czy nerwowym momencie wychodzi na papierosa... Ogólnie to słaby argument bo większość istot po emocjonujących chwilach musi jakoś odreagować.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 1 / 0
Na tą chwilę jest postęp. Po tym jak widzi jak się czuje I zachowuje. To plus. Zobaczymy na razie co czas pokaże. Będę na bieżąco informować. Zacznę się martwić jak mnie o kłamie. Jeśli już mu pozwoliłam. Bo dla mnie będzie to oznaką słabości no i nałogu. Zgadzam się ze nie jestem odpowiednią osoba do na mowy na rzucenie tego. Ze musi sam. Ze jestem za blisko i jak za lat młodości więcej do powiedzenia ma jakiś znajomy. Boli. Trudno.
Mimo wsztstko strasznie wam dziękuję za wszystkie rady. Trochę mnie uspokoiły.
  • 1016 / 97 / 0
Jedyny "postęp" to reakcja na dramę żeby móc potem ćpać w spokoju. Ty się nie przejmuj oznakami nałogu czy "słabości" tylko tym że niby małżeństwo a problemy jak u 15-latków. W sumie to się nie dziwię że ćpa.
The child is grown
The dream is gone
  • 997 / 99 / 0
Jestes najodpowiedniejszą osobą.
Tylko stanowczo Kobieto.

Byłem w podobnej sytuacji ( daleko mi do podobnej ) , ćpałem srogo. Dziewczyna mi pomogła.
On sam też tego musi chcieć. Jeśli nic nie pomoże - detoks za kratami.
Dasz rade to wytrzymać ?
  • 2 / / 0
Zycze powodzenia wszystskim z wychodzeniu z nałogów
  • 47 / 2 / 0
Witam. Ostatnio przegialem z 3-MeO-PCP, brałem to 3 dni w ciągu, na trzeci dzień dorzuciłem pentedron, żeby ogarniać jakoś(nie brałem stimów kilka miesięcy). Raz wziąłem za dużo i urwało mi film na 4 godziny. 4 godziny nie wiedziałem co robie, wylałem wodę na szafkę, pourywałem firanki... I przemyślałem, że te ćpanie już nie ma sensu, że za bardzo mi się już to podoba i chcę to rzucić. Nie brałem często, raz na 3 tygodnie średnio. Ale nie chcę już tego brać, mam wsparcie rodziny, dziewczyny, myślę, że się uda. Jestem czysty 11 dni(poza trawą, ale jej nie widzę jako problem), daję radę, nie jest źle, nie ciągnie mnie do tego za bardzo. Chyba najgorzej będzie po 3 tygodniach czystości, wtedy jest największa ochota, ale dam radę, mam cele w życiu ktore chce osiągnąć, mam bliskich na których mi zależy. I też nie chcę sobie niszczyć zdrowia, ostatnio co jakiś czas mam lekkie bóle pęcherza, które chyba zaczynają przechodzić, bo mam je coraz rzadziej. Nie dajcie się wciągnąć w pułapkę ćpania od czasu do czasu, to tylko iluzja!
Uwaga! Użytkownik kapitanket nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1016 / 97 / 0
Ale ty nie byłeś czysty trzy tygodnie jak cpasz trawę. Niezłe wkręty kolego.
The child is grown
The dream is gone
  • 47 / 2 / 0
Miałem na myśli czysty od cięższych rzeczy. No pojebane to, nie chce już tego przechodzić i dlatego chcę to rzucić. I też nie chcę sobie zdrowia niszczyć, dlatego mnie już nie będzie na tym forum, bo te wszystkie opisy efektów też kuszą. Odchodzę stąd, powodzenia wszystkim w rzucaniu nałogów.
Uwaga! Użytkownik kapitanket nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.