...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 375 / 102 / 0
05 marca 2018AnnaS pisze:
Siadzccie razem pomowcie na temat dzieci , my kobiety mamy wyższe uczucia , które nałóg nie jest w stanie zniszczyć.
Muszę się z tobą jednak w tym aspekcie nie zgodzić. Niestety znam trochę lasek, które w dupie miały swoje dzieci i wybierały ćpanie. I "uczucia macierzyńskie" nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu ćpanie jest najważniejsze. Albo ćpaja przy dzieciach i z wózkami zapieprzają po towar. Oczywiście dla niektórych osób (nie generalizowałabym, że tylko kobiet) dzieciaki są ogromną motywacją do walki z nałogiem. Kilku moich kolegów, po tym jak dowiedzieli się, że zostaną ojcami całkowicie przebudowało własne życie i są trzeźwymi, szczęśliwymi ojcami.

[mention]-] [/mention] proponuję, żebyś sam może na razie udał się do jakiegoś terapeuty uzależnień i z nim pogadał o żonie.

Widzę, że zgadzamy się w tej kwestii z [mention]Blu[/mention]
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 1 / 0
Boje się jednak iść do terapeuty. Nie chce żeby zamiast walczyć z tym w domu został gdzieś przez to odesłany. Może?
Zastanawiałem się aby wyjechać na weekend żeby poczuł się sam. Od roku nie rozstawalismy się na dłużej niż 10 godzin.
  • 3218 / 395 / 0
Terapeuta nie może cię nigdzie "wysłać", ani zrobić innej krzywdy. Chcesz zaryzykować rozpad swojej rodziny i przyszłość swojego dziecka z powodu własnych irracjonalnych lęków? Dziwne.
  • 1545 / 1586 / 0
05 marca 2018-] pisze:

Propo depresji. Odejdziemy zostawimy ja sama. Coś sie stanie. Ty byś sobie darował? I milion pytań w stylu gdzie popełniłem błąd. Może to przeze mnie. Nie. Tego nie dam rady znieść.
kolego, zimny prysznic ode mnie. NIE JESTES odpowiedzialny za czyjes decyzje, nie Ty popelniles blad, nawet jesli Twoja zona sie powiesi, to i tak to bedzie jej decyzja. wbij to sobie do glowy !

to jest wlasnie typowe myslenie uzaleznionych- jak odejde to stanie sie cos zlego.

cos Ci jeszcze powiem, nie spodoba Ci sie, ale mam to gdzies...nie dla Ciebie zaczela cpac i nie dla Ciebie przestanie.

sam widzisz, ze nawet Ty i dziecko nie sa zadna przeszkoda. ona sama musi chciec. powtorze, zajmij sie soba, bo za czyjes decyzje nie jestes odpowiedzialny.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 1 / 0
nie dla Ciebie zaczela cpac i nie dla Ciebie przestanie.
Nie do końca się z tym zgodzę. Mimo że nie jest to moja wina.
Podjęłam decyzję co z tym dalej robić. Mam nadzieje ze wypali.
Najgorsze ze nie wiem jak mogę zaufać. Do końca chyba nigdy nie będę mogła.
Powiedzcie mi proszę jeszcze jedna rzecz. Jak dowiedzieć się co bierze. Nawet jak znajdę to nie odroznie tego. Sama brać nie będę. Wzięłam raz. I to był wielki błąd. Konsekwencje masakryczne (fizyczne) nie mam zamiaru tego powtórzyć. (Choć przypuszczam że znajdzie się i taki który powie ze się nie wyrwać mając to w domu itp) dzieci trzymają w ryzach.

wyedytowałem z wiadomych Tobie i mnie względów/thermo
  • 1545 / 1586 / 0
a ja dalej obstaje przy swoim. nie dla Ciebie ktos zaczal cpac i nie dla Ciebie przestanie.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 1 / 0
Oj a jak wyciągnąć?
W ci się zaopatrzyć przy np próbach domowego detoksu no i jak rozpoznać co to jest?
  • 1016 / 97 / 0
Polecam nowatorską metodę, eksperymentalną ale stosowaną w USA - zapytać wprost. To przypadkowy ćpun z meliny czy ktoś z kim żyjesz na codzień?
The child is grown
The dream is gone
  • 17 / 1 / 0
Mąż
Pytałam w prost. Standardowo zaprzeczał jednak miałam za dużo dowodów. Nie wieże ze to początki ze pierwszy miesiąc.
Co by potrzebowała jeśli uda mi się namówić go na domowy detoks?
Dużo oboje przeszliśmy i mamy się trzymać razem. Nic sobie nie Zabraniac. Tu jest pies pogrzebany.
  • 375 / 102 / 0
Jak macie sobie niczego nie zabraniać to zostaw go w spokoju. Jaki domowy detoks? Detoksy to się robi od opiatów/ benzo (nie wchodząc w dyskusję czy od innych substancji robi się detoks czy regenerację organizmu), a ty nawet nie wiesz co on ćpa. Zawsze możesz kazać mu sikać i zrobić znienacka test, to wtedy Ci powinno coś tam wyjść, jeśli ćpa w ciągu. Pokręcona ta sytuacja, bardzo niejasno wszystko opisujesz :-/
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.