Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 34 / 6 / 0
Czy w wyższych dawkach przeciwpsychotycznych (3mg+), np. 6 albo 12mg też oddziałuje dodatnio na nastrój?
Uwaga! Użytkownik animalplanet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 131 / 9 / 0
@MarekWawka
Hej, widziałem, że brałeś kiedyś flupentiksol i sobie chwaliłeś jego działanie. Czy dalej go bierzesz? Jeśli nie to dlaczego z niego zrezygnowałeś? Czy bierzesz/brałeś go solo czy z innymi lekami?
  • 1439 / 233 / 0
Od wtorku będę znowu go brał, mam nadzieję że tym razem zaskoczy chociaż podobnie jak za pierwszym razem, wtedy bardzo mnie pobudził, zwiększył motywację i napęd, poprawił nastrój, w sumie to miałem lekką akatyzję ale po paru dniach się ustabilizowało. Kolejne podejścia nie dały już takich rezultatów, ale teraz celuję bardziej w działanie przeciwlękowe.
  • 131 / 9 / 0
@zburzony
W jakiej dawce go brałeś?
  • 1439 / 233 / 0
Brałem 2x0,5 mg, potem 2x1 mg.
  • 37 / 5 / 0
@zburzony po jakim czasie przestał działać u ciebie, biorę tydzien 2x0.5mg i dziś już znowu derealka weszła. Brałeś coś co działało podobnie?
  • 1439 / 233 / 0
@paxtiniarz przestał działać jakoś po 2-3 miesiącach, ale mam na myśli pobudzenie i aktywizację bo tylko w tym celu go brałem, derealizacji ani zaburzeń psychotycznych nie miałem. Jednak z tego co się orientuję to 0,5 mg to bardzo niska dawka przy takich problemach jak derealizacja, poniżej 3 mg flupentiksol niby działa głównie antydepresyjnie i przeciwlękowo.
  • 1439 / 233 / 0
25 listopada 2024paxtiniarz pisze:
Brałeś coś co działało podobnie?
Podobnie jeśli chodzi o aktywizację czy pobudzenie działał na mnie amisulpryd, dawki 50-100 mg tak działają. Ale zwykle biorę go 200 mg, w tej dawce mnie fajnie wycisza, lekko poprawia samopoczucie ale przy tym nie powoduje żadnej senności.
Najlepiej aktywizująco to działał arypiprazol 7,5 mg, zajebiście postawił mnie na nogi i nagle zacząłem szukać kontaktu z ludźmi.
  • 131 / 9 / 0
@zburzony
A czy przy wchodzeniu na lek miałeś jakieś skutki uboczne typu lęki, pogorszenie nastroju, myśli samobójcze?
  • 1439 / 233 / 0
@ymka takich efektów jak wymieniłaś nie miałem ale byłem przez kilka dni za bardzo pobudzony, nerwowy, miałem wrażenie że coś po mnie chodzi, jakieś swędzenie w różnych miejscach, napięcie mięśni. Ale kiedy to minęło było bardzo spoko.
ODPOWIEDZ
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.