Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
"Rutyna to rzecz zgubna "
#butan #inhalanty #srodki wziewne #metabolizm
W duckduckgo sholar.
Tutaj przykładowy link, pierwszy i szósty zawierają jako tako mechanizm działania.
https://scholar.duckduckgo.pl/scholar?hl=pl ... ewny&btnG=
Jak by było coś przydługiego to cril + g i fraza.
20 grudnia 2017Zgienty pisze: Umówmy się. Fajny, dobry hit butanu z randomowego gazu do zapalniczek robi co najmnniej jak poppers.Powoli łapiemy dzyndziel w japie zębami, upuszczamy gaz, ciągniemy hita. Trzymamy w płucach jak pierwszego bucha i jest kurwa kosmos, potwierdzam.
Ten dzyndzel trzeba delikatnie nacisnąć, wtedy nie strzeli zimnym gazem.
23 grudnia 2017Retrowirus pisze: Zgiety ale z zapalniczki czy gazu do nabijania? Kurwa prosto do ryja zimnym gazem? Nie lepiej przez balon albo szmatke ?
Nie wdychałem dużo więcej bo jednak z inhalantsmi nigdy nie posunąłem się za daleko bo bałem się negatywnych efektów, ale widać potencjał dla hardkorowca.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.