Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
podobno trujące
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
:listen:
ps. Wielkopolska.
W ogóle proponuje wejść w wątek sezon 2017, tam teraz na ostatnich stronach toczy się dość dobra dyskusja na temat szukania.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
@ Nelliech nie bój się miejsc, gdzie trzeba wchodzić w gumowcach- ze względu na wysokie trawy. I szukaj wśród śmiałka darniowego,ogarnij w necie jak wygąda ;)
23 września 2017Karwaszbarabasz pisze: Witam Panowie i Panie, mam pytanko.Przyjmijmy, że kilku zbieraczy skrupulatnie penetruje hektar polanki (przyjmijmy, że wyzbierali w jeden dzień wszystkie z tego obszaru). Pojawia się teraz pytanie- jak szybko można tam wrócić celem kolejnego zbioru?
@ Nelliech nie bój się miejsc, gdzie trzeba wchodzić w gumowcach- ze względu na wysokie trawy. I szukaj wśród śmiałka darniowego,ogarnij w necie jak wygąda ;)
25 września 2017Deyqey pisze:zależy czy wycinali grzybka czy wyrywali, jeśli wycinali to tydzień wystarczy o ile mnie pamięć nie myli23 września 2017Karwaszbarabasz pisze: Witam Panowie i Panie, mam pytanko.Przyjmijmy, że kilku zbieraczy skrupulatnie penetruje hektar polanki (przyjmijmy, że wyzbierali w jeden dzień wszystkie z tego obszaru). Pojawia się teraz pytanie- jak szybko można tam wrócić celem kolejnego zbioru?
26 września 2017Karwaszbarabasz pisze:A jeśli wyrywane? Wycinane nie stanowią przypadkiem większego zagrożenia dla grzybni ze względu na potencjalne miejsce, gdzie nóżka owocnika może zacząć gnić? Wracając -jeśli wyrywane? Znacznie dłużej?25 września 2017Deyqey pisze:zależy czy wycinali grzybka czy wyrywali, jeśli wycinali to tydzień wystarczy o ile mnie pamięć nie myli23 września 2017Karwaszbarabasz pisze: Witam Panowie i Panie, mam pytanko.Przyjmijmy, że kilku zbieraczy skrupulatnie penetruje hektar polanki (przyjmijmy, że wyzbierali w jeden dzień wszystkie z tego obszaru). Pojawia się teraz pytanie- jak szybko można tam wrócić celem kolejnego zbioru?
Tak, wyrwany grzyb znacznie dłużej będzie odrastał, gdzieś w temacie dla początkujących grzybiarzy było wspomniane dokładnie ile to trwa
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.