31 grudnia 2020mariusz9984 pisze: @jezus_chytrus u mnie od zawsze przy oxy i dhc jest kierowniczka i sprawdzają ilości wypisane na recepcie czy zgadzają się z rzeczywistą zawartością.
Papierowe recepty rpw są teraz sprawdzane baaaardzo dokładnie, a te z (chyba) jakiegoś generatora, są tak specyficzne, że chyba każdy farmaceuta zobaczy, że to fejk.
Recept z narkotykami nie ma problemu realizować w aptekach przy szpitalach, poradniach leczenia bólu itd., w aptekach galeriowych narkotyków praktycznie nie ma, jak się zdarzają to bardzo rzadko, zresztą nawet psychotropy pojawiają się w takich rzadko, więc nie dziwcie się, że sprawdzają to długo.
Ale faktycznie lepiej zadzwonić potwierdzić bo dostępność leku nie zawsze zgodna z info
Jak wszystko dobrze wypisane miałem to MM też szybko dostaje, bardzo miłe panie aptekarki
Robię dokładnie tak samo wbijam kto ma lek, jak blisko to potwierdzam a jak daleko to nawet jak o 18 zamówię u siebie to o 11 przyjeżdża dostawa do mojej apteki na drugi dzień.
Piszę jedno a to samo, to chyba tylko tak starzy lekomani tak już mają opanowaną taką metodę
05 stycznia 2021Mordarg pisze: Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
Lukac i jeździć
Bupry też nigdy nie ma na stanie ale tu jest plus że w hurtowni jest zawsze a medikinet nawet ma braki w hurtowni
09 stycznia 2021jacok pisze:A jak drug jest lewy, to zjawiasz się nie na drugi dzień tylko na trzeci, jak przejdzie to spoko, a jak nie to masz czas żeby się zawinąć bo nikt już nie czeka.05 stycznia 2021Mordarg pisze: Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.