Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 687 / 149 / 2
U mnie przy oxy technik zawsze woła farmaceutę, faktem jest też że liczą ilość sumaryczną substancji. Na początku długo musiałem czekać na wydanie leku, teraz już szybko to idzie.
Miłość jest jak opium...
  • 1491 / 92 / 2
31 grudnia 2020mariusz9984 pisze:
@jezus_chytrus u mnie od zawsze przy oxy i dhc jest kierowniczka i sprawdzają ilości wypisane na recepcie czy zgadzają się z rzeczywistą zawartością.
Ja byłem w każdej aptece i mówili mi, że na zamówienie lekarz chyba źle coś wypisał.Konował jeden.
action movie:gun:
  • 415 / 55 / 0
@stuk - obecnie to już się chyba automatycznie wpisuje na receptę. On tylko podaje ile opakowań po ile mg i wszystko na komputerowym świstku jest zrobione. Kiedyś nawet pomagałem lekarce w wypełnieniu pól w formularzu i to wszystko. Od razu z automatu jest wypisana ilość substancji czynnej. Pewnie mają .UJOWY system do generowania recept.
  • 349 / 103 / 0
Zdarzają się przeróżne błędy, właśnie przez to, że niektóre programy same chcą pomóc. Czasem zdarzy się, że lekarz wpisze sumarycznie np ilość morfiny, zamiast siarczanu morfiny, co innego jest sumarycznie, a co innego wynika z liczby wypisanych tabletek.

Papierowe recepty rpw są teraz sprawdzane baaaardzo dokładnie, a te z (chyba) jakiegoś generatora, są tak specyficzne, że chyba każdy farmaceuta zobaczy, że to fejk.
Recept z narkotykami nie ma problemu realizować w aptekach przy szpitalach, poradniach leczenia bólu itd., w aptekach galeriowych narkotyków praktycznie nie ma, jak się zdarzają to bardzo rzadko, zresztą nawet psychotropy pojawiają się w takich rzadko, więc nie dziwcie się, że sprawdzają to długo.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 2392 / 655 / 0
Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
  • 141 / 26 / 0
Na gdziepolek też można sprawdzić "zawartość" recepty, jak ktoś nie ma IKP
Ale faktycznie lepiej zadzwonić potwierdzić bo dostępność leku nie zawsze zgodna z info
Jak wszystko dobrze wypisane miałem to MM też szybko dostaje, bardzo miłe panie aptekarki :extasy:
Uwaga! Użytkownik MontBlanc9999 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 402 / 69 / 0
@hyperrealowicz/Mordarg/

Robię dokładnie tak samo wbijam kto ma lek, jak blisko to potwierdzam a jak daleko to nawet jak o 18 zamówię u siebie to o 11 przyjeżdża dostawa do mojej apteki na drugi dzień.

Piszę jedno a to samo, to chyba tylko tak starzy lekomani tak już mają opanowaną taką metodę 😁
  • 2011 / 123 / 0
05 stycznia 2021Mordarg pisze:
Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
A jak drug jest lewy, to zjawiasz się nie na drugi dzień tylko na trzeci, jak przejdzie to spoko, a jak nie to masz czas żeby się zawinąć bo nikt już nie czeka.
  • 1305 / 162 / 0
U mnie jest odwieczny problem z medikinetem i też na kto ma lek muszę
Lukac i jeździć
Bupry też nigdy nie ma na stanie ale tu jest plus że w hurtowni jest zawsze a medikinet nawet ma braki w hurtowni
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2392 / 655 / 0
09 stycznia 2021jacok pisze:
05 stycznia 2021Mordarg pisze:
A jak drug jest lewy, to zjawiasz się nie na drugi dzień tylko na trzeci, jak przejdzie to spoko, a jak nie to masz czas żeby się zawinąć bo nikt już nie czeka.
w jakim sensie lewy nie rozumiem ?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.