31 grudnia 2020mariusz9984 pisze: @jezus_chytrus u mnie od zawsze przy oxy i dhc jest kierowniczka i sprawdzają ilości wypisane na recepcie czy zgadzają się z rzeczywistą zawartością.
Papierowe recepty rpw są teraz sprawdzane baaaardzo dokładnie, a te z (chyba) jakiegoś generatora, są tak specyficzne, że chyba każdy farmaceuta zobaczy, że to fejk.
Recept z narkotykami nie ma problemu realizować w aptekach przy szpitalach, poradniach leczenia bólu itd., w aptekach galeriowych narkotyków praktycznie nie ma, jak się zdarzają to bardzo rzadko, zresztą nawet psychotropy pojawiają się w takich rzadko, więc nie dziwcie się, że sprawdzają to długo.
Ale faktycznie lepiej zadzwonić potwierdzić bo dostępność leku nie zawsze zgodna z info
Jak wszystko dobrze wypisane miałem to MM też szybko dostaje, bardzo miłe panie aptekarki
Robię dokładnie tak samo wbijam kto ma lek, jak blisko to potwierdzam a jak daleko to nawet jak o 18 zamówię u siebie to o 11 przyjeżdża dostawa do mojej apteki na drugi dzień.
Piszę jedno a to samo, to chyba tylko tak starzy lekomani tak już mają opanowaną taką metodę
05 stycznia 2021Mordarg pisze: Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
Lukac i jeździć
Bupry też nigdy nie ma na stanie ale tu jest plus że w hurtowni jest zawsze a medikinet nawet ma braki w hurtowni
09 stycznia 2021jacok pisze:A jak drug jest lewy, to zjawiasz się nie na drugi dzień tylko na trzeci, jak przejdzie to spoko, a jak nie to masz czas żeby się zawinąć bo nikt już nie czeka.05 stycznia 2021Mordarg pisze: Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.