31 grudnia 2020mariusz9984 pisze: @jezus_chytrus u mnie od zawsze przy oxy i dhc jest kierowniczka i sprawdzają ilości wypisane na recepcie czy zgadzają się z rzeczywistą zawartością.
Papierowe recepty rpw są teraz sprawdzane baaaardzo dokładnie, a te z (chyba) jakiegoś generatora, są tak specyficzne, że chyba każdy farmaceuta zobaczy, że to fejk.
Recept z narkotykami nie ma problemu realizować w aptekach przy szpitalach, poradniach leczenia bólu itd., w aptekach galeriowych narkotyków praktycznie nie ma, jak się zdarzają to bardzo rzadko, zresztą nawet psychotropy pojawiają się w takich rzadko, więc nie dziwcie się, że sprawdzają to długo.
Ale faktycznie lepiej zadzwonić potwierdzić bo dostępność leku nie zawsze zgodna z info
Jak wszystko dobrze wypisane miałem to MM też szybko dostaje, bardzo miłe panie aptekarki
Robię dokładnie tak samo wbijam kto ma lek, jak blisko to potwierdzam a jak daleko to nawet jak o 18 zamówię u siebie to o 11 przyjeżdża dostawa do mojej apteki na drugi dzień.
Piszę jedno a to samo, to chyba tylko tak starzy lekomani tak już mają opanowaną taką metodę
05 stycznia 2021Mordarg pisze: Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
Lukac i jeździć
Bupry też nigdy nie ma na stanie ale tu jest plus że w hurtowni jest zawsze a medikinet nawet ma braki w hurtowni
09 stycznia 2021jacok pisze:A jak drug jest lewy, to zjawiasz się nie na drugi dzień tylko na trzeci, jak przejdzie to spoko, a jak nie to masz czas żeby się zawinąć bo nikt już nie czeka.05 stycznia 2021Mordarg pisze: Ja jak mam kupić coś "narkotycznego" na receptę to wchodzę na stronę "kto ma lek" i sprawdzam. Następnie jak znajde to dzwonię i potwierdzam a jak nie znajde to dzwonie do swojej apteki i zamawiam na drugi dzien przez telefon. I przy okazji podaje kod recepty zeby mi zobaczyli czy wszystko gra. Bez ruszania się z domu....
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.