Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka, z góry napiszę biorę od czasu do czasu benzo(małe ilości) bo pomaga mi w niektórych sytuacjach raz na parę tygodni luub gdy najdzie potrzeba. Mam xanax 2mg i mam pytanie jak szybko działa tolerka bo brałem po 2mg parę razy, dobrze na mnie działało jak należy, próbowałem też z większą dawką ale jakoś bardziej mnie to wtedy tylko usypia. Pytanie moje brzmi czy dawki 1mg czy też 0,5mg od czasu do czasu będą działały podobnie czy też może tak samo gdy wcześniej była większa dawka, i jaki jest czas działa alpra w razie potrzeby żeby dorzucić dawkę. Chcę robić to tak żeby nie wjebać się w to gówno bo do tej pory nie ciągnie mnie do tego i mając zapas nie biorę przez jakiś okres czasu. Pozdrawiam
  • 784 / 46 / 0
No okazało się że mam tolerke na 6mg klona ale 2mg zawsze mi pomagają przy drgawkach. Dojebałem dziś do tego 3mg alpry sniffem a nie jadłem jej jakiś miesiąc dopiero poczułem że wszystko jest git. Pozdrawiam i wesołych.
  • 1543 / 197 / 0
czy wszystkie benzo nadają się do podania pod język ? wiem , że klonik jest świetny miętowy .. alpra gorzka ale w ogole to nie przeszkadza a jak sprawy mają się z relanium ? i Lorafenem , tez normalnie pod jęzor można ładować
  • 4978 / 874 / 0
Można.
  • 111 / 11 / 0
Mi się ogólnie xanax zaczyna rozpuszczać na języku zanim zdążę go połknąć. Do tego jest gorzki a przysiągłbym że wcześniej nie był. Kiedyś były wersje SL do rozpuszczania stworzone ale teraz nigdzie niedostępne. Widziałem też że są jakieś xany 3mg w innych krajach ale to chyba wersja SR.
Uwaga! Użytkownik Trep nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 979 / 181 / 0
Witam jak brałem 4 dni pod rząd jednorazowo dawki 3-4mg alpry żeby wyhamować stimy to czy zwiększyła mi się jakaś tolerancja?Zazwyczaj biorę 0,5-1mg raz w tygodniu albo wcale.
  • 8 / 1 / 0
A brałeś w ciągu dnia 4mg czy więcej niż raz po 4mg?
Ogólnie dość szybko rośnie tolerancja na benzo jednak jeśli bierzesz to jako " lek" to działanie lecznicze dalej powinno być wyczuwalne.
Nawet przy kilku dniowej kuracji polecam schodzić z dawki przez kolejne 2-3 dni.
  • 690 / 310 / 0
Zamiast Relanium polecam zamiennik Neorelium, skład ten sam cena 9 zł, max 10 zł zależy od apteki.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 979 / 181 / 0
@daamiaaneek po prostu leciałem noc na stymulancie i żeby się wyhamować to brałem na raz 3-4mg i tak cztery noce z rzędu.Ogólnie biorę benzo wtedy kiedy naprawdę muszę i to było raz w tygodniu albo wgl te 0,5-1mg.Zastanawiam się czy teraz te 0-5-1mg będzie miało działanie takie jak miało przez te 4noce gdzie podawałem wyższe dawki
  • 111 / 11 / 0
Ekspertem nie jestem ale nie sądzę by to podbiło tolerancję w ogóle. Nawet jeśli to jak bierzesz tak niskie dawki i rzadko to samo się ureguluje. Choć zawsze możesz mieć kosmicznego niefarta i być w tym 1% u którego podbije, tolerancja to kwestia osobnicza. Uzależnienia i tolerancji można się spodziewać po minimum 2 a raczej 4 tygodniach stosowania.
Uwaga! Użytkownik Trep nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Spotkanie z Ministerstwem Sprawiedliwości: realna szansa na depenalizację?

14 stycznia 2026 r. przedstawiciele Wolnych Konopi spotkali się z najbliższymi współpracownikami Ministra Sprawiedliwości Waldemara Żurka, by porozmawiać o pilnej potrzebie depenalizacji posiadania niewielkich ilości marihuany. Spotkanie trwało aż godzinę i dwadzieścia minut – co, jak na taką rangę rozmów, jest wyjątkowo długim i jak się okazało konstruktywnym czasem. Ustalono, że kanał komunikacji z ministerstwem zostaje otwarty i będzie kontynuowany w celu dalszych prac.