Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 312 / 33 / 0
To już sam musisz zadecydować ale wydaje mi się że jakbyś jeszcze trochę powalczył znalazłbyś exit
  • 922 / 503 / 0
04 lipca 2026patriko88 pisze:
A czym mozna zastąpić pregabalin zeby dzialao dobrze przeciwlekowo. Mówisz ze śmieszna dawka 2 razy 75 a jednak ludzie mają mega odstawienne. Czy moge na 10 dni na wakacjach dołożyć klona 2 razy 0.5?
Najlepiej 2 razy po 2, po 4 dniach zwiekszyc do 4. Do tego piwka non stop i wakacje udane heja
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 1075 / 318 / 5
Nie no, zastępować 150mg pregabaliny 1mg clona to lekka przesada. W sumie nie taka lekka.
Ja bym zastąpił na 0,25mg clona. Zobacz czy będzie dobrze, jeżeli będzie dobrze to tak zostaw, jeżeli będzie źle poczekaj dwa dni, jeżeli wciąż będzie źle zwiększ clona do 0,5mg clona dziennie. Jeżeli wciąż będzie źle to po dwóch dniach zwiększ do 0,75mg itd.
Niestety pregabalina działa trochę inaczej niż clon więc niezależnie od dawki pewne skutki odstawienne (z odbicia) mogę wystąpić i tak.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.