Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
04 lipca 2026patriko88 pisze: A czym mozna zastąpić pregabalin zeby dzialao dobrze przeciwlekowo. Mówisz ze śmieszna dawka 2 razy 75 a jednak ludzie mają mega odstawienne. Czy moge na 10 dni na wakacjach dołożyć klona 2 razy 0.5?
Ja bym zastąpił na 0,25mg clona. Zobacz czy będzie dobrze, jeżeli będzie dobrze to tak zostaw, jeżeli będzie źle poczekaj dwa dni, jeżeli wciąż będzie źle zwiększ clona do 0,5mg clona dziennie. Jeżeli wciąż będzie źle to po dwóch dniach zwiększ do 0,75mg itd.
Niestety pregabalina działa trochę inaczej niż clon więc niezależnie od dawki pewne skutki odstawienne (z odbicia) mogę wystąpić i tak.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Byłam dzisiaj u nowego magika i kazał może nie odstawić całkowicie, bo to w sumie mój jedyny lek aktualnie i skoro działa, szkoda by było go zmieniać, ale zmniejszyć dawkę (biorę 150mg/doba) do 100, a jeszcze lepiej 50mg/doba w zależności jak się będę czuć.
No i zakaz stosowania jej doraźnie, bo to może jeszcze nasilić zmiany - tu akurat żadna strata, bo i tak jej w taki sposób nie stosowałam.
Jedyny lek który czuje że na prawdę pomaga, i to bardzo. Nie wiem co gdyby nie prega, w dodatku już mam nadciśnienie biorę stałe nebiwolol.
Nie zrezygnuje z pregi nawet gdyby nagle miała mnie zabić...
U mnie na razie QTc jest OK, jest tylko niezupełny blok w EKG - niegroźny, ale 6 lat temu po 2 latach stosowania pregabaliny w dawce 200mg/doba nawet kardiolodzy lekko panikowali, bo QTc było już graniczne i groziło niebezpiecznymi zaburzeniami rytmu serca - nie zapomnę lekarza przepraszającego mnie, że nie da rady mnie przyjąć tego samego dnia, którego przyszłam ze skierowaniem, tylko następnego a jeszcze i tak przy tym upewniał się 3x czy aby na pewno czuję się dobrze i nie odczuwam żadnych kołatań i innych objawów mogących świadczyć o tym, że zaraz mogę paść z powodu częstoskurczu lub migotania komór.
I nie, poza pregabaliną biorę tylko Euthyrox, nic poza tym także nie ma co innego mieszać w EKG. Robi to pregabalina ewidentnie bo bez pregabaliny EKG było ok. I tu i psychiatrzy i kardiolodzy byli zgodni od początku.
Drugim lekiem który mieszał prawdopodobnie w ten sam sposób był escitalopram, ale tu nie ma pewności bo nikt już nie robił dokładnych badań tylko psychiatra od razu kazał odstawić. Z tą różnicą że po escitalopramie od początku ja miałam objawy w postaci kołatań, uczucia zatykania i ucisku w klatce piersiowej.
A żadnych substancji rekreacyjnych ja nie biorę i nigdy nie brałam w przeciwieństwie do większości tego forum, także nie ma na co zwalić - przykro mi.
P.s o mnie się tam nie martwią jak powiedziałem że mnie wyrzuca wręcz ze snu po 200 kwety+ pregabaline to po prostu zmniejszyli kwete do 100mg+ dodali trazodon i żadnych badań nie robią. A prawda taka że każdy z tych leków może wydłuzać odstęp QT. Także i tak się ciesz bo masz dobrych lekarzy większość ma wyjebane i bagatelizuje...
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.