Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 845 / 12 / 0
Zjebie, alkohol jest wybitnie zjebogennym srodkiem odnosnie wszystkich ewentualnych pozytywnych nastepstw stosowania takich srodkow.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 5 / 0
Bez recepty to rhodiola rosea i niedostępne w polsce same czyli adenozylmetionina psychiatra polecił
pozdro
  • 845 / 12 / 0
W wikipedi pisze ze alkohol wchodzi w interakcje z serotoniną to sam nie wiem zeby nie zjebac efektu....;
Jak sie raz na jakis czas napijesz to nic sie nei stanie, ale efekty dzialania tych srodkow zostana na jakis czas oslabione. Tyle.
Aha iteresuje mnie tez czy zestaw deprimu z 5 htp jest dobry nie dostane jakis sajdów czy innych guwien zespoluw serotoninowych,pisze tak dla upewnienia
Nic sie nie powinno dziac.
Ostatnie pytanie czy deprim forte zawiera najwiekszą dawke DZIURAWCA?????
NIe chodzi o dziurawiec, substancja aktywna jest ponoc hiperycyna. Tak, z tego co wiem, jadna kapsulka deprimu forte zawiera najwiecej tej substancji ze wszystkich srodkow z ekstraktami z dziurawca w PL.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Powiem Ci w ten sposób - jak masz problemy z nerwicą, czy depresją to czasem wrzuć więcej na luz - tak po prostu. Za dużo tu na forum czy na jakimś nerwica.com (na takich forach to w ogóle lękliwi społecznie są)... czytasz tego wszystkiego.
Ciągle piszesz o gospodarce serotoninowej, co tam niby działa na ilość tego neuroprzekaźnika, z drugiej strony jakieś klony czy mj chcesz sobie rekreacyjnie brać, bo to z kolei nie działa na to.
Niedługo zaczniesz czytać o dopaminie, noradrenalinie, nauczysz się na pamięć tych neuronów, aksonów, synaps, GABA SRABA itd. Tylko pytanie PO CO ??
Pisałeś że leki SSRI i czteropierścieniowe jak mianseryna nie działają, a wierzysz w magiczne działanie dziurawca, magnezu czy tabletek deprim... Placebo ziomuś :cheesy:
na moje wyjdź kiedyś z domu i zrób coś czego najbardziej się boisz po prostu krok po kroku przełamuj jakieś bariery, sama farmakoterapia huja Ci da jak źle będziesz podchodził i sam z siebie robił lekarza i pacjenta w jednej osobie.
Uwierz i powodzenia w walce z deprechą :-)
  • 1743 / 25 / 0
Czym leczono kiedyś ludzi ? Hmmm... kiedyś inaczej ludzi wychowywano, wojny były i duża była niewiedza ludzka, więc nie było tak sprecyzowanych chorób jak nerwica/deprecha.
Pewnie leczono jakimiś ziółkami, odwiecznie znanym alkoholem z czasem jakimiś solami litu, aż powstały jakieś pierwsze antydepresanty i barbiturany....
może i nawet leczono to amfetaminą, trudno patrzeć mi tak w głąb czasu (czyt. przeszłość)...
Kiedyś będąc w szpitalu czytałem od znajomka z sali książki kryminalne, gdzie fabuła osadzona była właśnie w I połowie XX wieku... Z tego co tam pisało wynika, że ludzie po prostu umierali na żal, zgrzyt i jak to autorzy opisywali "melancholię" :rolleyes:
  • 693 / 7 / 0
Deprim najlepiej wciągać nosem.
  • 174 / 3 / 0
Wiekszoscs z was nalezalo by zagonic do ciezkiego wysliku fizycznego, najlepiej sportu. Duzo kontaktu z natura, ogladania pieknych krajobrazow nie tylko na kompie monitora, a na dokladke zdrowe odzywianie i odstawienie alku. Nie musieli byscie sobie wmawiac ze potrzebujecie calej garsci tabletek.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2011 przez popierdolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
W lekkich przypadkach nerwicy czy depresji twoje sugestie powyżej jak najbardziej mogą pomóc. Niestety jeśli rzecz się tyczy już poważniejszych przypadków przyjmowanie tabletek może takiej osobę pomóc wrócić do normalności i patrzeć z innej perspektywy na otaczający nas świat. Twoja wypowiedź może jedynie świadczyć o tym, że nie miałeś nigdy do czynienia z prawdziwymi objawami nerwicy tudzież depresji.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2011 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 174 / 3 / 0
W lekkich przypadkach nerwicy czy depresji twoje sugestie powyżej jak najbardziej mogą pomóc.
Wszystko zaczyna sie od lekkich stanow i zgadzam sie ze nieskontrolowane przez jednostke niesluchajaca swojego organizmu, przerodzi sie w cos czego juz takimi metodami latwo wybarwic nie bedzie mozna.

Przypomnialo mi sie jeszcze ze specjalisci od huny bardzo moga pomoc w takich przypadkach. Po jednej wizycie potrafia zdjac caly syf z podswiadomosci wlacznie z bolami, napieciami miesni wynikajacych z nerwic itd. Trudniejsze moze byc znalezienie takiego jego moscia.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2011 przez popierdolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
RPS pisze:
Jakiej Huny co to za czary? Człowieku ja mam fobie społeczną,wkurwiają mnie zwykli ludzie na ulicy i czuje przy tym lęk.Do tego mam lekkom depresje z tej pierdolonej fobii.Nie mam jakies nerwicy ze boje sie ze umre czy zemdleje itp.Utrudnia mi to życie niemiłosiernie,a raczej LSD czy grzybki mogą mnie tylko bardziej zjebac.Stawiam na ten zestaw,daje miecha mu jak nie to faszerowanie sie chemicznymi specyfikami typu SSRI i inne.
Mam tylko jedno pytanko wiem ze ALKOHOL odpada bo pisze na 5 htp ze nie wolno i na deprimie tez ze nie mozna ok jakos przebole,a jak sie sprawa ma z niewinną MARYSIĄ chyba nie wplynie na dzialanie tych specyfików?
PS Moge wogule nie chlac do konca zycia brac to co biore i popalac se zioło byleby to zadziałało.
To popracuj nad zmiana myslenia, w twoim przypadku to te bajery raczej cie nie "ulecza". Fobia spoleczna to kwestia psychiki, dziurawiec ci na to nie pomoze. Pomoze jak ci sie baniak lekko rozregulowal np. od cpania, jak mi.

Skad wiesz, ze LSD czy grzyby ci nei pomoga, ? Sprobuj, ale tu jest ryzyko, ze jeszcze bardziej sie zjebiesz.

Poza tym, to jak ludzie cie jednoczesnie moga wkurwiac i powodowac lęk ? Jak cie wkurwiaja to najeb jakiegos przypadkowego typa na ulicy, lęk powinien minąć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.