Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / / 0
Miałem kiedyś takie cudo - elektrolity gatorade. Rozpuszczałeś w szklaneczce wody i siup.( Smak obrzydliwy - solanka , ale parę łyków da się przeboleć) Jeśli ktoś się nadzieje na coś takiego gorąco polecam ,wszelkie symptomy odwodnienia i tzw wypłukania odchodzą jak ręką odjąć. Poleciłbym również solpadeine - lek z kofeiną, paracetamolem i kodeiną. Wprawdzie nie usuwa efektów kaca ale skutecznie je maskuje pomagając przeczekać najgorszy okres i kupując nam trochę czasu na wszelakie działania :gun:
  • 3309 / 21 / 0
Paracetamol na kacu to bardzo zły pomysł. Bardzo, bardzo zły.
sqrt(666)
  • 554 / 3 / 0
Wiadomo i każdy kto pija nawet okazjonalnie powinien to wiedzieć. Szkoda wątróbki ;-)
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 4 / 0
Najlepszy sposób na kaca?

- przed położeniem się spać zajebać 3-4 tabletki węgla aktywnego (to powinno załatwić dużą część objawów)
- popić ten węgiel dużą ilością wody
- z rana zjeść jajecznicę na boczku, albo kiełbie
- wypić mocną kawę (jebnie was alkoholowa pizda jak kofeina zacznie wchodzić, potrwa z 5-10minut i powinno już być całkiem dobrze)
- jeśli nie przejdzie (co jest mało prawdopodobne) polecam leciutkiego blanta ;)

Jeśli zrobicie tak jak mówię gwarantuję bardzo lekki dzień

mgr Alkoholizacji
aidisid :)
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 554 / 3 / 0
Wieczorem do tej wody jeszcze tak z 1g lub nawet więcej witaminy C :-)
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 4 / 0
Przy przedstawionej przeze mnie kuracji kac zniknie, wit C nie jest potrzebna, aczkolwiek bardzo dobrze przyjąć nie samą wit C, ale jakiś zestaw witamin w podwójnej dawce :).
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 327 / 4 / 0
Wydaje mi sie ze przed snem wystarczy tylko wlac w siebie najwiecej wody ile sie da. W nocy nawet do kibelka nie bedzie trzeba isc bo chyba cala ta woda sie wchlania, ja np teraz siedze leb mnie boli, pije duzo mineralnej minelo dopiero z 30min od kiedy wstalem a juz sie czuje coraz lepiej, wiec jedyne co chyba potrzeba to tylko woda.
  • 1290 / 7 / 0
Parę łych miodu po melanżu, picie sporej ilości wody podczas melanżu i zdecydowanie kacyk mniej uciążliwy.
  • 247 / 2 / 0
Macie jakieś sposoby na kaca bardziej żołądkowego?
Bo u mnie to jest tak że ie tyle mnie suszy itp ale cały następny dzień po piciu żołądek boli itp.
  • 149 / 18 / 0
Ograniczyć ilość płynu jaki w siebie wlewasz. Spora ilośc piwa wypita w krótkim czasie potrafi bardzo mocno podrażnić żołądek :-(
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.