W ogóle lolki to wymysł przestarzały i nieekonomiczny. Ani lepszy smak, ani działanie... właściwie nie wiem, co przemawia na ich korzyść. Chyba tylko ewentualny brak innych narzędzi.
A czy to etyczne być tym, który poznaje kogoś z działaniem trawy... nie nam oceniać. Każdy ma swój rozum. Gdyby chodziło o wprowadzenie kogoś w opiaty, to byłbym już innego zdania.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Szczególnie jak kupimy sobie ``bongoska``.Taki mini bongo to ja miałem, wchodziło do kieszeni kurtki zimowej.Miało tak mnie więcej 10 - 15 cm wysokości, ale i tak spoko chmury z niego szlo bo miał spory cybuch.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
24 kwietnia 2019Ankaaa pisze: moze lepiej, zeby miala bad tripa, moze zrozumie, ze sa jeszcze inne sposoby na zycie i ludzie, ktorzy do uzywek nie namawiaja![]()
Jeśli jwdnak nie... będzie wstrzykiwać marihłanem na dworcu centralnym , w miedzy czasie oddawać swoje cenne , zadbane ciało jakiemuś gienkowi ze skierniewic , ktory napierdolony wlasnie sie obudzil i wychwycił mętnym wzrokiem ofiarę...
Ciekawe co sie stanie jak skmini , ze oprocz tego korzystam jeszcze z 6 innych substancji haha
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.